Durant el 2022

Unes 250 famílies vulnerables es beneficien de prestacions amb moneda local de Santa Coloma

El consistori utilitza des de l’octubre passat aquesta fórmula per a ajudes socials a ciutadans en risc d’exclusió

Unes 250 famílies vulnerables es beneficien de prestacions amb moneda local de Santa Coloma

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 247 famílies vulnerables es van beneficiar durant el 2022 de prestacions socials pagades a càrrec de l’Ajuntament de Santa Coloma amb la moneda local del municipi, la ‘Grama’. El consistori fa des de l’octubre passat a través d’aquesta fórmula els pagaments de prestacions econòmiques a famílies en risc d’exclusió social.

La iniciativa segueix l’estela de Barcelona, on l’abril del 2018 un miler de famílies vulnerables de l’Eix Besòs  (districtes de Zona Nord, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí) van començar a utilitzar la moneda local, el ‘Rec’, a través d’un pla pilot.

El projecte colomenc, denominat ‘pro Grama social’, ha invertit en aquestes prestacions 231.150 ‘grames’ (una ‘grama’ equival a un euro). I les persones beneficiàries han efectuat 4.847 pagaments en els seixanta comerços adherits al programa.

Impuls del comerç local

Segons un comunicat de l’Ajuntament de Santa Coloma, la despesa pública beneficia el comerç local i «s’incrementa així la circulació de diners entre els comerços de Santa Coloma».

Notícies relacionades

Segons les dades municipals, el 83% de les persones sol·licitadores de la prestació són dones i gairebé el 25% són famílies monoparentals maternes.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Santa Coloma