Del 22 de gener al 4 de febrer

De cine xinès a la rua de la festa dels fanalets: així celebra Santa Coloma l’Any Nou xinès

  • Santa Coloma de Gramenet, amb àmplia comunitat xinesa al barri del Fondo, impulsa una programació cultural per celebrar l’esdeveniment

De cine xinès a la rua de la festa dels fanalets: així celebra Santa Coloma l’Any Nou xinès

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet, ciutat que té el lloc (el barri del Fondo) amb «més concentració residencial xinesa de tot Espanya», segons l’estudi ’La immigració xinesa a Catalunya’ del professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Joaquín Beltrán, celebra des del 22 de gener i fins al 4 de febrer, dia del colofó final, l’Any Nou xinès, ‘l’Any del Conill’ aquest 2023.

Notícies relacionades

L’Associació Cultural Popular Xinesa, en coorganització amb la Xarxa Valors i l’Associació d’artistes Huaxing i amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma i la Diputació de Barcelona, organitza una programació cultura popular xinesa a la ciutat. Aquests són els actes més importants:

  • Gimcana de l’Any Nou xinès a les entitats del Fondo. El 27 de gener, de cinc a set de la tarda a la plaça del Rellotge, els veïns podran superar proves a les seus de les entitats organitzadores de l’activitat (Rellotge XXI, Fundació Germina i Casals dels Infants, entre d’altres).

  • Cine xinès. El 27 de gener, de sis a vuit de la tarda, es projectarà la pel·lícula ‘Cavalca amb el diable’, dirigida per Ang Lee, en el Centre de Normalització Lingüística L’Heura.

  • Taller de cuina xinesa. L’1 de febrer, de dos quarts de sis a set de la tarda, la biblioteca del barri del Fondo serà la seu d’aquesta activitat per conèixer la cuina popular xinesa i índia, seguida de la cerimònia del te intercultural.

  • Espectacle infantil d’ombres xineses. El 4 de febrer, a les dotze del migdia, La Ciba acollirà una activitat en què els més petits podran conèixer aquesta tradició oriental.

  • Rua de la festa dels fanalets. El 4 de febrer, a les quatre de la tarda, un cercavila festiu recorrerà els carrers de Santa Coloma amb pirotècnia per celebrar l’entrada de l’Any Nou xinès.

  • Festa dels fanalets. El mateix 4 de febrer, de dos quarts de sis a les set de la tarda la plaça del Rellotge de Santa Coloma acollirà el colofó final de la celebració, amb la participació de la Colla Jove de Dimonis, JAK, Diables de Sant Andreu, Laietans de Gramenet, La Ciba, el CNL L’Heura, i Draconaires.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma