400 metres de llarg

Swen Schmitz acaba el gran mural de la biodiversitat del Parc Fluvial del Besòs de Santa Coloma

  • La pintura forma part del projecte EcoAula Visual, que pretén donar a conèixer als veïns les espècies autòctones del riu

Swen Schmitz acaba el gran mural de la biodiversitat del Parc Fluvial del Besòs de Santa Coloma

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’artista Swen Schmitz ha finalitzat aquest dijous, 11 d’agost, el gran mural del projecte EcoAula Visual de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), que recorre uns 400 metres de llarg del Parc Fluvial del Besòs.

«Vaig començar el 3 de juny i, després de moltes jornades de moltes hores –de sol a sol, com aquell qui diu–, hem aconseguit estalviar-nos 12 dies del previst», va remarcar aquest dijous Schmitz en declaracions a El Mirall.

El 5 de juny, l’Ajuntament de Santa Coloma va presentar el projecte d’EcoAula Visual i el va definir com «un primer pas del programa educatiu i de ciència ciutadana que es desenvoluparà a la nostra ciutat en el marc de la renaturalització del riu Besòs». Així, la gran pintura del Besòs mostra les espècies autòctones de l’entorn riu.

Segons assenyala El Mirall, tot i que la pintura ja està acabada, encara falta completar el mural amb cartells per identificar als animals il·lustrats i la instal·lació d’una guia didàctica en paper i virtual a disposició de les escoles i de la ciutadania.

Notícies relacionades

«Moltes persones visiten aquest espai i gaudeixen d’un entorn privilegiat. Ara hem fet un pas més amb la renaturalització del riu i el que podem veure de l’EcoAula Visual, que permetrà desenvolupar diferents programes d’educació mediambiental que, justament amb la recuperació i la renaturalització del riu, serà un pas estratègic en aquest compromís de Santa Coloma de Gramenet per disfrutar d’entorns naturals, segurs, resilients i que ens permetin recuperar la biodiversitat de la nostra ciutat», explica l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma de Gramenet a  EL PERIÓDICO Santa Coloma