Ocupació i formació

Grameimpuls va gestionar més de 4.500 consultes de resposta ràpida durant el primer semestre del 2022

  • Són veïns que, sense cita prèvia, van a les oficines centrals de Can Xiquet per aclarir dubtes relacionats amb els cursos de formació, els processos de selecció o la tramitació d’altres recursos laborals

csm can xiquet  03 692e9bdb16

csm can xiquet 03 692e9bdb16

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa municipal de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) Grameimpuls va gestionar 4.540 consultes de resposta ràpida durant el primer semestre de l’any. Es tracta d’atencions que requereixen una gestió immediata, és a dir, de persones que, sense cita prèvia, s’acosten a les oficines centrals de Can Xiquet per aclarir dubtes relacionats amb els cursos de formació, els processos de selecció o la tramitació d’altres recursos laborals.

En el mateix període, 650 persones van trobar feina a través d’ofertes gestionades per Grameimpuls i es van assessorar 201 projectes empresarials.

De gener a juny, es va atendre de manera presencial en l’àmbit de l’orientació laboral 1.481 persones, el 55% de les quals eren dones. A més, es van tramitar 6.343 trucades.

Més de 2.300 empreses prospectades

En l’àmbit empresarial, des del gener i fins al juny, a través de la borsa de treball de Grameimpuls es van captar i es van gestionar 1.032 ofertes i 1.186 llocs de treball (una oferta de treball pot tenir més d’una vacant laboral) que «van permetre que 650 persones trobessin feina», diuen des de l’empresa municipal.

«A aquesta xifra d’inserció, s’hi ha d’afegir el nombre de persones que s’han inserit laboralment mitjançant l’autocandidatura: 154», afegeixen. En els mateixos sis mesos de l’any, es van prospectar 2.352 empreses, 704 de les quals eren noves.

Pel que fa a la creació d’empreses, l’indicador s’està recuperant després de dos anys de pandèmia. Així, durant el primer semestre del 2022, es va atendre un total de 241 persones emprenedores, 103 homes i 138 dones, que lideraven en fase de creació o consolidació un total de 201 projectes empresarials.

Notícies relacionades

Després del procés d’assessorament, van néixer 29 noves empreses i més de 80 van participar en el servei per a la consolidació empresarial.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma de Gramenet a  EL PERIÓDICO Santa Coloma