Cultura

El Sagarra celebra el seu 25è aniversari com a espai escènic de referència de Santa Coloma

  • La programació tardoral s’iniciarà el 4 de setembre, coincidint amb la festa major d’estiu, amb el televisiu Quim Masferrer i el seu ‘Bona gent’

  • ‘L’Adversari’, en la qual Julio Manrique dirigeix Pere Arquillué i Carles Martínes, serà un dels plats forts d’aquest programa

El Sagarra celebra el seu 25è aniversari com a espai escènic de referència de Santa Coloma

Teatre Sagarra

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al llarg d’aquests 25 primers anys de vida, el Teatre Sagarra s’ha consolidat com l’espai escènic referent a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), on s’ubica. «És, per mèrit propi, un dels equipaments culturals de primer ordre dins de l’àrea metropolitana de Barcelona gràcies al conjunt de propostes teatrals i musicals, que l’han situat en un lloc preferent del públic local i el forà», defensen des del consistori colomenc.

Amb tot, el consistori ja ha publicat la programació per a la temporada de tardor del teatre. La programació estable s’iniciarà el diumenge 4 de setembre, coincidint amb la festa major d’estiu, amb el televisiu Quim Masferrer (El foraster, de TV-3) i el seu muntatge Bona gent, on «el públic és el veritable protagonista», comenten des del consistori. L’Adversari, una adaptació teatralitzada de la cèlebre novel·la d’Emmanuele Carrère en la qual Julio Manrique dirigeix Pere Arquillué i Carles Martínez, serà un dels plats forts d’aquest programa (28 de setembre), una de les coproduccions en les quals participa el Sagarra. L’altra és Pares Normals, la primera comèdia musical dels Amics de les Arts, dirigida per Sergi Belbel (12 i 13 de novembre).

Una vegada més, el programa inclou els especials del Sagarra i el cicle ‘Sagarra Comedy’ que comptarà amb l’actuació del també televisiu David Fernández (9 de desembre). L’escena local omplirà de talent colomenc l’escenari amb les companyies Cocoteva, Clis Clis i Nyac i l’Excèntrica.

Altres espectacles com Frank. La increïble història d’una dictadura oblidada, XIX Premi Llibreter Àlbum il·lustrat el 2018, arribaran amb la tardor a l’escenari, igual que un dels festivals amb més calor de tot l’any, el FITI, la fira de teatre inclusiu, que celebrarà la seva XII edició del 24 el 27 de novembre.

Més espectacles

La sala petita del Sagarra, la Miquelet, obre un nou cicle de Teatre d’Aprop ‘La Miquelet Re-presenta’, amb cinc espectacles entre setembre i novembre en què el públic es troba al costat de l’escenari. «Un format mínim i senzill que permet als espectadors gaudir de cada detall i matís dramàtic dels personatges i de la veracitat i el realisme en la interpretació dels actors», relaten des de l’Ajuntament de Santa Coloma.

El cicle s’obrirà amb Miss Cosas y yo (30 de setembre), seguida per Ana y Serafín, inquilinos de la periferia (9 d’octubre), Pruna (15 d’octubre), Kentucky ha muerto (4 de novembre) i Carrer de Txernòbil (18 de novembre). Les entrades per a les funcions costaran 10 euros, tot i que es podrà optar per un abonament de 30 euros per a les 5 funcions.

Notícies relacionades

En el programa de tardor també hi haurà el concert de Barcelona Gay Men’s Chorus (14 d’octubre), inspirat en la tradició de cors LGTBI+ anglosaxons i, finalment, l’entrega dels premis de Teatre Breu (16 d’octubre) del col·lectiu Carro de Baco.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma