Salut mental

Imparteixen tallers de suport emocional a cuidadors de persones amb dependència de Santa Coloma

  • L’Hospital de l’Esperit Sant ha derivat un total de vuit cuidadors als cursos que imparteix la Creu Roja del Barcelonès Nord

Imparteixen tallers de suport emocional a cuidadors de persones amb dependència de Santa Coloma

FHES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Creu Roja del Barcelonès Nord, i en concret des de l’àmbit d’atenció a la Gent Gran, imparteix periòdicament tallers i monogràfics sobre el suport emocional per a cuidadors de gent gran en situació de dependència i/o discapacitat en l’àmbit familiar. La Fundació de l’Hospital Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) han acollit aquests tallers perquè consideren «imprescindible que les persones cuidadores tinguin accés de forma ràpida i eficaç al circuit i el conjunt de serveis que ofereix la ciutat».

El Servei de Neurologia del centre hospitalari colomenc, en coordinació amb la Unitat de Treball Social de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant, ha derivat un total de vuit cuidadors de pacients amb demència o deteriorament cognitiu a la formació, que va començar dilluns passat i continuarà les pròximes setmanes. L’objectiu és reduir l’impacte negatiu que aquesta dedicació ocasiona en els cuidadors i, alhora, millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

D’aquesta manera, expliquen que amb aquests tallers volen oferir als cuidadors les «eines per gestionar les seves emocions», a més de proporcionar «un espai de confort» en què poder explicar la seva situació i proporcionar «un punt de vista més resilient», ja que, segueixen dient, les persones cuidadores són «un col·lectiu amb molta càrrega emocional darrere, que sovint no es té en compte».

Notícies relacionades

Les sessions grupals es fan a les oficines de la Creu Roja de Santa Coloma Gramenet i estan conduïdes per una professional de l’entitat, Ester Díaz, que al llarg de quatre sessions de dues hores, ofereix suport psicològic i treballarà aspectes com la sobrecàrrega de treball o la cura de persones dependents.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma