Jornades a La CIBA

La Fundació Germina adverteix d’un repunt de maltractament infantil arran de la pandèmia

L’entitat, que treballa amb famílies vulnerables de Santa Coloma i Badalona, ha passat de 38 a 54 casos atesos l’últim any

La Fundació Germina adverteix d’un repunt de maltractament infantil arran de la pandèmia

Fundació Germina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Germina, especialitzada en l’atenció a nens, joves i famílies en situació de vulnerabilitat de Santa Coloma de Gramenet i Badalona (Barcelonès), adverteix del repunt de casos de maltractament infantil arran de la pandèmia.

Concretament, l’entitat ha constatat l’últim any un increment de casos tractats, de 38 a 54 –26 d’aquests, «molt greus»–, els quals afecten un total de 89 nens i joves. «L’augment de casos s’explica perquè hi ha més detecció gràcies a la formació i més espais de vinculació segura», va explicar Mario Cuixart, director d’aquesta fundació, en una jornada sobre maltractament infantil el 29 d’abril al centre de recursos per a dones La CIBA, de Santa Coloma.

A la trobada, en la qual van participar l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon, i Ester Cabanes, directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat, hi van ser presents 200 professionals dels àmbits social, educatiu i sanitari que estan en contacte directe amb nens, adolescents i famílies en situacions de maltractament.

Ponències

Per introduir les ponències de l’acte, Carme Montserrat, professora i investigadora a la Universitat de Girona, va fer una exposició entorn dels factors que augmenten el risc de maltractament en la infància i va destacar que «un context socioeconòmic favorable no disminueix el risc de patir-ne».

Per la seva part, Maribel Cárdenas, directora de polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, va destacar que «quan en una llar hi ha violència de gènere també hi ha maltractament en la infància».

Notícies relacionades

Finalment, Pilar Pilo, responsable de relacions institucionals de la Fundació Vicki Bernadet, va tancar el cicle de ponències amb una exposició sobre com l’abús sexual infantil està marcat pel silenci en un primer moment.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments