Cultura

Els alumnes de l’Institut del Teatre presenten ‘La Commedia dell’Arte’ al Sagarra de Santa Coloma

  • L’alumnat realitza un treball intens entorn de la tècnica del comediant que cristal·litza en espectacles que es presenten públicament

sagarra

sagarra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 22 d’abril, de 18 a 21 hores, els alumnes de segon d’interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) presentaran la Pràctica Actoral 2 del curs 2021-2022 al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), en la qual presentaran La Commedia dell’Arte.

La Pràctica Actoral 2 s’emmarca dins del Projecte Màscara del segon curs d’interpretació. Durant 9 setmanes, l’alumnat realitza un treball intens entorn de la tècnica del comediant i l’univers de la ‘Commedia dell’Arte’ que cristal·litza en espectacles que es presenten públicament.

La Commedia dell’Arte és un espectacle coral de diversió i festa amb un esperit carnavalesc en el qual molts dels personatges van emmascarats, però, tot i que les escenes són improvisades, sempre hi ha uns personatges fixos que representen diferents classes socials.

Tres muntatges

Els tres muntatges que es veuran al Sagarra són: Comedian Raphsody(sala Miquelet), un viatge amb autocar poc tradicional, un retrobament familiar, un triangle amorós per resoldre, un gran secret. ¡Quanta decadència! (sala Gran), amb «estúpids ‘machirulos’», un hoteler arruïnat, un especulador representant d’un fons d’inversió qatariana, una nena ‘hippy’, dos fills i les seves mares a la recerca del pare mai conegut, una criada feminista i un criat despistat, una becària intel·ligent, un vell octogenari que vol arribar a l’alcaldia... Tot això en una Venècia que, per a alguns, viu el seu pitjor moment de la història i, per a d’altres, un moment meravellós. Per últim, La pell fina (sala Miquelet), un espectacle de creació seguint la tècnica i l’estil de la ‘Commedia dell’Arte’. Un joc atrevit que va de l’absurd a la befa i en el qual la intolerància en totes les seves formes s’enfronta a la fortuna i a l’amor mostrant les grans contradiccions humanes.

Notícies relacionades

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma recorden que l’entrada per a les representacions és lliure fins a completar l’aforament, però que es requereix reserva prèvia a teatresagarra.koobin.cat.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO