Hospital

Les caigudes de pacients hospitalitzats a l’Esperit Sant de Santa Coloma es redueixen un 20% l’últim any

  • Segons ha publicat el centre colomenc, durant el 2021 van caure 52 pacients, mentre que el 2020 en van ser 65

Les caigudes de pacients hospitalitzats a l’Esperit Sant de Santa Coloma es redueixen un 20% l’últim any
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les caigudes de pacients hospitalitzats a la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) s’han reduït un 20% l’últim any. Segons ha publicat l’hospital colomenc, durant el 2021 van caure 52 pacients, mentre que el 2020 en van ser 65. «Les causes més habituals d’aquests incidents van ser la debilitat muscular i la pèrdua d’equilibri i les relliscades», remarquen.

«Aquesta important reducció, que s’ha anat produint progressivament en els últims anys, s’ha aconseguit gràcies a l’esforç realitzat per tot el personal assistencial a l’hora de prevenir caigudes, així com a una creixent sensibilitat cap aquest tipus d’incidents», asseveren des del centre hospitalari.

Per evitar les caigudes és «fonamental» que els professionals d’infermeria avaluïn el risc individual que té cada pacient i apliquin una sèrie de mesures destinades a la seva prevenció. Portar a terme les rondes de seguretat de manera efectiva «permet augmentar el compliment de les mesures de prevenció», ja que permet identificar els diferents factors i riscos que intervenen en les caigudes in situ i minimitzar-les de manera continuada durant el dia. «En aquest sentit és clau prestar especial atenció en els moments de transferència llit-butaca o butaca-llit», remarquen des de la FHES.

Vídeos formatius

Notícies relacionades

Des del Grup de Treball de Prevenció de Caigudes i Contencions de la FHES i, amb l’objectiu de continuar mantenint aquesta tendència a la baixa, s’han elaborat una sèrie de vídeos formatius per conscienciar els professionals de la importància de la prevenció i de fer un bon ús dels materials i mecanismes de contenció de pacients. Així, des de l’hospital assenyalen que, durant el 2022, s’aniran difonent aquests audiovisuals de manera progressiva.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO