Demanda de la comunitat educativa

Educació garanteix que l’Institut 9 de Santa Coloma oferirà estudis de Batxillerat el curs vinent

  • Cambray lamenta que no es podrà construir un edifici per al centre perquè l’Ajuntament no ha cedit el solar

  • Des del consistori asseveren que durant aquest trimestre «quedarà resolt i es podrà realitzar la cessió a la Generalitat»

Educació garanteix que l’Institut 9 de Santa Coloma oferirà estudis de Batxillerat el curs vinent

ACN / BLANCA BLAY

1
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha garantit que l’Institut 9 de Santa Coloma de Gramanet (Barcelonès) oferirà estudis de Batxillerat el curs vinent. Així ho ha anunciat durant la sessió de control al Govern després que el diputat del PSC Raúl Moreno li preguntés per l’estat de la qüestió i li recordés que era un compromís del seu Departament des del curs 2018-2019.

Moreno ha recordat que, ja que el centre es va edificar amb barracons, es va comunicar a la ciutat que no es podia tenir una línia de Batxillerat. Per la seva banda, Cambray ha explicat que en les últimes setmanes s’ha reunit amb l’alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, i que finalment el centre sí que podrà oferir els seus estudis.

De tota manera, Cambray ha retret a l’alcaldessa socialista que no hagi aprovat la cessió d’un solar per poder construir un nou edifici per al centre.  En declaracions a aquest diari, des de l’Ajuntament de Santa Coloma expliquen que al sector on està previst instal·lar l’institut hi havia 5 finques sobre les quals «no estava clara la propietat». «Es van iniciar els procediments administratius i judicials per determinar la seva propietat i finalment totes les finques són de titularitat pública», remarcaven fa una setmana des de l’Ajuntament, des d’on també van asseverar que durant aquest trimestre «quedarà resolt i es podrà realitzar la cessió a la Generalitat».

Demanda de la comunitat educativa

Més enllà del consistori, tant des del mateix centre, com els alumnes, com l’Associació de Famílies (AFA) de l’Institut 9 havien reclamat en múltiples ocasions que Educació garantís els estudis de Batxillerat per al curs 2022-2023. «No entenem perquè hem de ser l’únic institut de Santa Coloma que només té l’ESO. És una manera de carregar-se el projecte», expressava la setmana passada Marta Calvo, cap d’estudis de l’Institut 9 de Santa Coloma.

Notícies relacionades

A tall de protesta i per exigir a Educació la continuïtat dels estudis, l’AFA i els estudiants del centre van decidir fer vaga i parar les classes dijous passat, 20 de gener.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO