Transport públic

Santa Coloma presenta el nou model de marquesines del bus metropolità

  • L’AMB implementarà progressivament 260 d’aquestes noves instal·lacions en el període 2022-2027 al llarg de l’àrea metopolitana

Santa Coloma presenta el nou model de marquesines del bus metropolità

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) van presentar aquest dimecres 19 de gener el nou model de marquesina per al bus metropolità. Aquest disseny, encarregat per l’AMB, presenta «millores tecnològiques, funcionals, de seguretat i estètiques respecte a l’anterior», afirmen des de les dues administracions.

D’aquesta manera, l’AMB i l’ajuntament van explicar que la nova marquesina s’anirà implantant progressivament a la metròpolis de Barcelona. A l’acte van assistir el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

«Sabem que un bon transport públic contribueix a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i en aquest sentit ara incrementem la seguretat de les persones usuàries que esperen el bus amb noves marquesines amb més bona il·luminació per augmentar la visibilitat», va remarcar alcaldessa de Santa Coloma.

260 noves marquesines

L’AMB instal·larà progressivament 260 noves marquesines en el període 2022-2027. Aquestes actuacions, que tenen com a objectiu continuar millorant el servei de bus metropolità, formen part de les mesures del Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024 (PMMU 2019-2024). Actualment, a l’àrea metropolitana de Barcelona hi ha més de 1.200 marquesines.

Notícies relacionades

 Amb aquest nou model, l’AMB disposa, per primera vegada, de la propietat intel·lectual del disseny de la marquesina. D’aquesta manera, qualsevol proveïdor podrà subministrar-la i també es podrà fer evolucionar el seu disseny en el futur sense haver de fer front als drets de patents.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO