Neteja municipal

Santa Coloma amplia el servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells

  • El consistori invertirà uns 500.000 euros addicionals a l’any per «implementar diverses millores»

  • L’abandonament de mobles i estris vells a la via pública se sanciona amb 300 euros la primera vegada i amb 900 la reincidència

Santa Coloma amplia el servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del dissabte 15 de gener, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha modificat el servei de recollida selectiva i residus voluminosos a la ciutat. Així, el consistori invertirà uns 500.000 euros addicionals a l’any per «implementar diverses millores».

D’aquesta manera, des del Govern colomenc expliquen que quant a la recollida de mobles i residus voluminosos s’incrementa fins a un 40% per setmana el servei de recollida, entre el maig i l’octubre, és a dir a la primavera i l’estiu; i un 30% la resta de l’any. «Hi haurà més equips de recollida al carrer entre setmana, es potencia la recollida dissabte passant a oferir el mateix servei que els dies feiners i es doblen els efectius que treballen diumenge; a més, s’incorporen dos nous camions per fer el servei», expliquen.

A més, també s’amplia l’atenció telefònica, de dilluns a divendres, del servei gratuït recollida de mobles (93 385 73 12), que passa a ser de 8 a 21 h de dilluns a divendres en lloc de 8 a 18 h com fins ara, cosa que ha suposat la contractació de dues persones operadores més.

Dins el consistori també recorden que deixar mobles i estris vells a la via pública se sanciona amb 300 euros la primera vegada i amb 900 la reincidència.

Augmenta la recollida selectiva

Notícies relacionades

En el cas de la recollida selectiva s’incrementen en un 10% els serveis, amb «especial èmfasi en la recollida dels contenidors de cartró i envasos». Augmenta també la neteja dels contenidors tant per dins com per fora, i es doblarà el servei de neteja de l’interior dels contenidors de residus orgànics a la primavera i l’estiu per evitar la pudor, i passaran de 2 a 4 rentats mensuals.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO