Col·lectius vulnerables

Santa Coloma de Gramenet sumarà 31 pisos de lloguer social fins a final d’any

  • S’ampliarà el parc de vivenda social amb la reconversió de locals municipals i l’adquisició de nou vivendes mitjançant el tempteig i retracte

Santa Coloma de Gramenet sumarà 31 pisos de lloguer social fins a final d’any

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha anunciat que, fins a finals d’any, sumarà 31 pisos de lloguer assequible al seu parc de vivenda social, que es destinaran a col·lectius vulnerables, especialment joves, famílies monoparentals, avis i víctimes de violència masclista.

Tal com ha informat el consistori, l’ampliació del parc de vivenda social serà possible gràcies a programes de reconversió de locals municipals –14–, així com l’adquisició de nou vivendes més mitjançant tempteig i retracte i el conveni de cessió amb la Sareb, que permetrà disposar de vuit pisos més.

L’objectiu és, segons l’alcaldessa Núria Parlon, «donar resposta a les necessitats de la ciutadania en matèria de vivenda social», així com «acompanyar les famílies que estan en risc de perdre la seva vivenda».

Pla Local de Vivenda

Totes aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla local de Vivenda i han de permetre oferir una solució habitacional a més de 80 famílies del municipi, mentre que una cinquantena que estan en risc de desnonament veuran regularitzada la seva situació amb un lloguer social gràcies al conveni amb la Sareb.

Notícies relacionades

La inversió associada al pla supera els 20 milions d’euros de recursos propis, als quals se sumen 90 milions d’euros més fruit d’aliances amb diferents administracions.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA