Curs 2021-2022

Santa Coloma torna al col·le amb un projecte d’itineraris segurs per a l’alumnat

Vuit centres participaran en la proposta ‘Camins escolars’ amb l’objectiu de proporcionar trajectes còmodes de casa a l’escola

A1-124886614.jpg

A1-124886614.jpg / David Aparicio (EPC)

1
Es llegeix en minuts

14.974 alumnes (3.022 d’Educació Infantil; 6.741 de Primària; i 5.211 d’ESO) comencen aquest 13 de setembre el nou curs 2021-2022 a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), ciutat que el primer dia del curs escolar rep al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, acompanyats per l’alcaldessa, Núria Parlon.

Els escolars es reincorporaran a la rutina escolar encara amb les mesures aplicades pels centres escolars i amb un nou projecte de ciutat que es posa en marxa a les escoles: ‘Camins escolars’, que, segons l’Ajuntament de Santa Coloma, té per objectiu «proporcionar a l’alumnat itineraris segurs i còmodes en els trajectes de casa a l’escola».

El projecte suposa també la creació de la Xarxa de Portes Amigues, comerços i equipaments que es comprometen a ajudar l’alumnat perquè utilitzin els camins. Els primers vuit d’aquests camins es realitzaran a les escoles Mercè Rodoreda, Joan Salvat Papasseit, Rosselló Pòrcel, San Just, Tanit, Beethoven, Les Palmeres i Sagrada Família.

Les inversions locals per al nou curs

Segons dades ofertes pel mateix Ajuntament de Santa Coloma, aquest nou curs es destinaran més de 900.000 euros a subvencionar llibres de text, material educatiu i ordinadors per ajudar les famílies amb les despeses que suposa l’inici de curs.

En total, s’invertiran 731.850 € en programes de reutilització de llibres de text i material educatiu per als centres públics i concertats d’Educació Infantil i Primària, i 189.300 € en la compra d’ordinadors per a centres de Secundària.

A més, assenyalen fonts municipals, conjuntament amb la comunitat educativa de l’Institut Escola Pallaresa s’han dissenyat les primeres aules intel·ligents de la ciutat.

Obres de millora

Notícies relacionades

Durant els mesos d’estiu, el consistori colomenc ha portat a terme 25 actuacions de millora als centres educatius, amb una inversió de gairebé 140.000 euros.

Destaca la reordenació dels elements de joc al pati de l’Escola Mercè Rodoreda; el canvi de paviment de la sortida al pati de l’EBM La Cigonya; els treballs de pintura a les aules de parvulari de l’Escola Sagrada Família, i la reforma dels lavabos de les escoles Primavera i Torre Balldovina. Més notícies de Santa Coloma a l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments