Risc alt

Santa Coloma activa el Pla Municipal d’Incendis Forestals davant l’onada de calor

  • Entre altres mesures, això suposa la restricció de l’accés de la població a les zones forestals del municipi

Santa Coloma activa el Pla Municipal d’Incendis Forestals davant l’onada de calor

Ayuntamiento de Santa Coloma

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) va activar aquest 11 d’agost el Pla Municipal d’Incendis Forestals en fase de prealerta. Entre altres mesures, això suposa la restricció de l’accés de la població a les zones forestals del municipi.

Santa Coloma és un dels 277 municipis de Catalunya que han passat al nivell 3 del Pla Alfa a partir de l’activació del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) de la Generalitat.

L’activació del Pla Municipal també suposa la mobilització de diferents serveis municipals, com els camions cisterna, per intervenir ràpidament davant un episodi de foc. A més, des d’aquest dijous, 12 d’agost, Protecció Civil ha instal·lat controls d’accés a les diferents entrades a la zona de muntanya del terme municipal. «Durant aquest episodi no s’hi podrà accedir amb vehicles motoritzats», comenten des del consistori.

Responsabilitat de tots

Des de l’Ajuntament de Santa Coloma han demanat també als veïns de la ciutat que «evitin, en la mesura possible, l’accés als boscos i que extremin les mesures de precaució». Així, recorden que està totalment prohibit fer foc i que tampoc es poden deixar residus o restes de qualsevol tipus fora dels llocs habilitats.

Notícies relacionades

«Davant qualsevol indici de foc cal trucar al telèfon d’emergències 112 o al 092 de la Policia Local», diuen des de l’executiu local.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO