Corrupció urbanística

L’Audiència Nacional requereix Bartomeu Muñoz, exalcalde de Santa Coloma, perquè entri a la presó

  • Segons ha informat ‘El Mirall’, el decret d’execució de la sentència es va firmar el 6 de juliol i aquest concedia «deu dies» per a l’ingrés

  • Muñoz va ser condemnat per l’AN el 2018 a 5 anys, 8 mesos i 28 dies de presó per la trama del cas Pretòria

L’Audiència Nacional requereix Bartomeu Muñoz, exalcalde de Santa Coloma, perquè entri a la presó

ACN / Roger Pi de Cabanyes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència Nacional (AN) va requerir a l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), Bartomeu Muñoz, el seu ingrés a la presó, segons ha publicat el diari colomenc El Mirall. El 2018 Muñoz va ser condemnat per l’AN a 5 anys, 8 mesos i 28 dies de presó per la trama del cas Pretòria, una condemna confirmada pel Tribunal Suprem el desembre de l’any passat, de manera que és l’únic dels encausats que no va veure reduïda la seva condemna després de recórrer al Suprem.

Segons les informacions fetes públiques pel diari local, el decret d’execució de la sentència es va firmar el 6 de juliol passat i aquest concedia «deu dies a Bartomeu Muñoz per ingressar voluntàriament a la presó». A més, «li donava només cinc dies per pagar les multes i decomissos corresponents».

No obstant, des de l’El Mirall també apunten que l’exalcalde «podria haver sol·licitat un indult parcial» i que això, juntament amb el fet que l’agost és inhàbil per a la justícia, «podria allargar el seu ingrés a la presó, fins i tot evitar-lo si se li commuta part de la condemna». 

Contractes i plans urbanístics modificats

Notícies relacionades

El Tribunal Suprem va desestimar el recurs de Muñoz i va validar la legalitat de les intervencions telefòniques que van tenir lloc durant la investigació i les proves que van portar l’Audiència a la «conclusió inequívoca» que es van modificar contractes i plans urbanístics «sota una falsa aparença de legalitat», amb «informes complaents, mancats de rigor i d’objectivitat» per tal de l’enriquiment dels acusats.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO