A les Filipines

L’Esperit Sant de Santa Coloma dona part de l’excedent de fàrmacs no utilitzats per al tractament de la Covid-19

Són antiretrovirals per tractar la malària indicats en els inicis de la pandèmia i que després van ser substituïts per tractaments més eficaços

L’Esperit Sant de Santa Coloma dona part de l’excedent de fàrmacs no utilitzats per al tractament de la Covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei de Farmàcia de l’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramanet (Barcelonès) farà una donació de «més de 5.000 comprimits del fàrmac Kaletra comp 200/50 mg (Lopinavir/Ritonavir)» a l’Associació SOS Psicosis, que, segons indiquen des del centre hospitalari, treballa amb diferents centres sanitaris de les Filipines. Aquesta actuació es portarà a terme mitjançant el Servei de Farmàcia de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que ha sigut el centre que ha promogut aquesta iniciativa.

Durant els primers moments de la pandèmia alguns estudis apuntaven que els fàrmacs antiretrovirals i antimalàrics podrien ser efectius contra el coronavirus, però posteriorment, es va descartar aquesta hipòtesi i aquests fàrmacs es van substituir per altres tractaments, recorden des de l’Esperit Sant.

Així, molts centres es van trobar amb uns stocks sobredimensionats d’aquest tipus de fàrmacs i, des de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, es va contactar amb diferents organitzacions que els poguessin utilitzar.

Notícies relacionades

Finalment la donació de tots aquests medicaments es farà a través de l’Associació SOS Psicosis a centres hospitalaris de Cebu i Manila, a les Filipines.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO