Utilitzaven el mètode del ‘go-fast’

Detingut per amagar 187 quilos d’haixix sota el bressol del seu fill a Santa Coloma

  • La Guàrdia Civil ha arrestat un presumpte membre d’una xarxa de narcos que enviava droga a França en caravanes de vehicles de gamma alta

  • La investigació es va iniciar el febrer del 2020 amb el decomís de 97 kg d’haixix i la detenció a França de tres membres de la xarxa

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha detingut un presumpte membre d’una xarxa de narcos que enviava droga a França en caravanes de vehicles de gamma alta que anaven a tota velocitat, al qual han intervingut 187 quilos d’haixix ocults sota el bressol del seu fill a casa seva, a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

Segons ha informat aquest dimarts l’institut armat, en l’operació, explotada en dues fases i que ha culminat amb quatre detinguts, s’han intervingut 284 quilos d’haixix –187 sota el bressol on dormia el fill de l’arrestat a Santa Coloma–, 8.500 euros en efectiu, una arma de foc i tres cotxes d’alta gamma, amb els quals presumptament la xarxa traslladava la droga a França amb el mètode del ‘go-fast’.

La investigació es va iniciar el febrer del 2020 arran del decomís de 97 quilos d’haixix i la detenció a França per part de la Gendarmerie de tres membres de la xarxa, d’origen marroquí i nacionalitat francesa. Arran d’aquestes primeres tres detencions, la policia francesa, gràcies a l’anàlisi d’unes empremtes dactilars trobades als embolcalls dels paquets d’haixix, va determinar que la xarxa tenia una base a la província de Barcelona, per això va assumir la investigació la unitat antidroga de la Guàrdia Civil a Catalunya.

Adaptar-se a la baixa mobilitat

En la seva investigació, l’institut armat va comprovar que la xarxa es dedicava al tràfic internacional d’haixix amb el mètode del ‘go-fast’, que consisteix en la utilització de vehicles potents d’alta gamma, que els permetien transportar la droga a gran velocitat. Els membres de la xarxa dotaven els turismes de mecanismes que ampliaven la seva autonomia, amb l’objectiu de poder realitzar viatges sense parar a proveir-se de combustible.

A més, utilitzaven cotxes de recolzament, que portaven carburant extra, rodes de recanvi i equips mecànics per resoldre qualsevol incidència de manera autònoma durant la travessia, a fi de no ser descoberts. Segons la Guàrdia Civil, aquest sistema evidencia l’adaptació que han hagut de realitzar algunes organitzacions de narcotraficants al reduir-se la mobilitat i augmentar els controls policials amb motiu de la pandèmia del coronavirus.

Santa Coloma, el centre logístic

L’organització criminal obtenia la droga al sud d’Espanya i va establir el seu centre logístic a Santa Coloma de Gramenet, on emmagatzemava la droga i organitzava els enviaments i la seva venda a França, segons l’institut armat.

Notícies relacionades

Finalment, l’1 de febrer la Guàrdia Civil, en la segona fase de l’operació, va detenir l’encarregat d’emmagatzemar la droga i organitzar els enviaments a França, un home de nacionalitat francesa, origen marroquí i residència a Espanya, acusat dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO