MASCLISME

L'Hospital Esperit Sant de Santa Coloma atén 59 casos de violència de gènere en un any

Les edats de les víctimes ateses van des dels 13 fins als 67 anys

L'hospital disposa d'una unitat des d'on s'ofereix acompanyament i orientació

exteriors 1

exteriors 1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des del 25 de novembre del 2019 fins al 25 de novembre del 2020, des del Servei d’Urgències de l’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet s’han atès un total de «59 casos de violència de gènere», una xifra lleugerament superior a la del mateix període de l’any anterior, quan se’n van atendre 52. El 95% dels casos són dones i les edats de les persones ateses van dels 13 als 67 anys.

«La sensibilització dels professionals sanitaris és clau a l’hora d’actuar davant la prevenció i la detecció dels casos i en l’atenció i recuperació de les dones que pateixen situacions de violència», expliquen des del centre colomenc.

En aquest sentit, l’hospital disposa de la Unitat de Treball Social des d’on s’ofereix acompanyament i orientació per a aquests casos i se’ls facilita informació sobre els recursos disponibles i els punts d’atenció existents.

Agents «liles» contra la violència masclista

Per la seva banda, l’Ajuntament de Santa Coloma va anunciar dimecres passat que desplegarà un equip d’agents «liles» als barris de la ciutat que acostaran els recursos i serveis d’atenció a les dones víctimes de violència masclista, ha informat el consistori.

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa pretén reforçar el projecte Xarxa Violeta, que es va posar en marxa l’any passat amb l’ajuda de més de 60 bars, discoteques, gasolineres, farmàcies i aparcaments de la ciutat, que reben denúncies de víctimes d’agressions masclistes o LGTBIfòbiques i activen els protocols pertinents d’actuació en espais d’oci.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA