PREVENCIÓ

Santa Coloma reforça la vigilància per prevenir els incendis forestals

El consistori demana l'esforç de tothom per «millorar les condicions de sostenibilitat del nostre medi natural»

També recorden que els incendis són una realitat i que la majoria de focus «es donen per distraccions»

desbrossament

desbrossament

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet consta d’una «extensa» superfície forestal, una situació que requereix atenció i vigilància durant tot l’any per prevenir incendis, en especial durant els mesos d’estiu i fins a l’octubre. Així, l’Ajuntament ha reforçat les tasques d’estassada de cara a la temporada estival a través d’operaris municipals.

Des del consistori recorden que el cos de bombers de la ciutat pot arribar en pocs minuts a la zona de foc i que es disposa també de l’operatiu de bombers de la Generalitat i dels seus mitjans d’extinció aeris.

No obstant, i malgrat totes les mesures de prevenció i d’extinció, recorden que els incendis poden produir-se i que la majoria de focus «es donen per distraccions»; per tant, «és indispensable seguir les recomanacions i instruccions dels cossos de seguretat», apunten des de l’ajuntament.

Prohibit tirar petards a prop de les zones forestals

Amb la revetlla de Sant Joan a la cantonada, des del consistori han aprofitat la campanya per recordar que està prohibit tirar coets o petards, jugar amb foc i fer fogueres a tots els barris que es troben a menys de 500 metres en línia recta a la zona forestal. «Ni durant les revetlles ni en cap moment», remarquen des de l’ajuntament.

Notícies relacionades

Tampoc es pot fer crema de restes de jardineria o vegetals dins dels jardins o els horts privats.

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA