CAL CORONEL

Comencen a Santa Coloma les tasques de demolició d'un edifici en «mal estat» amb 30 anys de desús

Segons l'informe dels serveis tècnics municipals, «l'edifici està en un estat molt avançat de degradació dels elements constructius»

L'operació ha suscitat les crítiques de l'agrupació veïnal 'Plataforma Salvem La Ciutat Vella de Santa Coloma', que demana la paralització de la demolició

santacoloma

santacoloma

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana han començat els treballs de condicionament previs a les tasques de demolició del’antic edifici del centre de Santa Coloma conegut com a Cal Coronel. El Govern municipal va acordar el passat 5 de novembre una Declaració d’emergència per a l’execució de la demolició total d’aquest edifici «a causa del seu mal estat», afirmen fonts municipals. Segons ha explicat el consistori, «els serveis tècnics municipals han recomanat aquesta acció després d’haver comprovat el seu estat de degradació, especialment com a conseqüència de les últimes pluges del mes d’octubre».

Cal Coronel és una construcció ubicada en una parcel·la de propietat municipal i situada al carrer de Sant Domènech, al barri del Centre; un espai proper a l’edifici central de l’ajuntament de la plaça de la Vila. L’edifici està en desús des de fa més de 30 anys i el seu estat de conservació és «molt deficient», expliquen des de l’Ajuntament de Santa Coloma.

Segons l’informe elaborat pels serveis tècnics municipals, «l’edifici està en un estat molt avançat de degradació dels elements constructius i el seu emplaçament fa inviable l’execució de qualsevol reparació dels elements amb mitjans convencionals». 

Degradació produïda per les pluges

Tal com informa el consistori colomenc, a causa de les fortes pluges caigudes a la ciutat la setmana passada, es va produir un ensorrament sobtat d’una part de la coberta de l’edifici. Totes les restes van caure dins del mateix immoble. «La resta de cintres també es troben en un estat molt avançat de putrefacció, amb la qual cosa l’ensorrament de la resta de la coberta es pot produir en qualsevol moment, sobretot si torna a ploure amb força», reafirma l’Ajuntament de Santa Coloma.

A fi de disposar d’un informe complet sobre l’estat de l’edifici, el consistori colomenc ha fet dues visites amb empreses especialitzades per estudiar la viabilitat d’una demolició parcial, «però cap ha pogut garantir que l’edifici no col·lapsarà si s’intenta fer caure una part». A més, acaba l’estudi tècnic, «les condicions d’execució –espai disponible, accessos, estat de degradació de l’edifici– fan inviable una demolició parcial».

Crítiques de la plataforma ‘Salvem la Ciutat Vella’

Notícies relacionades

La demolició de Cal Coronel, com va passar amb la reforma del nucli antic colomenc, ha suscitat les crítiques de l’agrupació veïnal ‘Plataforma Salvem la Ciutat Vella de Santa Coloma’, que demana la paralització de la demolició i que ha aconseguit a Change.org 289 firmes de moment en la seva petició de «buscar una solució alternativa».

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments