FALTA DE RECURSOS

Santa Coloma denuncia una saturació d'alumnes de primer d'ESO als instituts de la ciutat

L'Ajuntament reclama al Departament d'Educació més recursos per a l'Educació Secundària Obligatòria

ayto scg

ayto scg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Representants de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet es reuniran el15 d’octubre amb els Serveis Territorials de Barcelona Comarques del Departament d’Educació de la Generalitat.

Aquesta reunió ha sigut demanada de manera urgent per l’alcaldessa socialista, Núria Parlon, a fi d’abordar la falta de recursos per a l’ESO als instituts colomencs.

Segons informa el consistori, pràcticament tots els grups de Primer d’ESO dels instituts estan saturats, amb una ocupació de més de 30 alumnes per aula, que és la ràtio establerta pel Departament.

 A més, segons els mateixos centres, hi ha una falta de professorat especialista en algunes matèries, com matemàtiques. A aquesta situació, s’hi afegeix la problemàtica de l’augment del nombre d’alumnes amb necessitats especials i la falta de personal per atendre l’atenció a la diversitat i l’educació inclusiva.

D’altra banda, des del consistori també es reclamen més recursos per a les aules d’acollida, davant de l’important augment de la «matrícula viva», la que es produeix durant tot el curs escolar. 

A finals del curs passat, el Departament volia tancar una dotació d’aula d’acollida. Després de la intervenció municipal, aquesta aula va tornar a obrir. Durant el període de planificació del curs 2019-2020, l’ajuntament ja va advertir de la necessitat de generar tres nous grups a Primer d’ESO; però el Departament només n’ha generat dos.

Notícies relacionades

Ara per ara, l’ajuntament ha donat a conèixer els responsables dels centres educatius aquesta petició de reunió i traslladarà a la Generalitat les seves inquietuds i demandes.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Núria Parlon