Salut amplia el CAP de Santa Coloma amb nou boxs d'observació

L'espai, de 300 metres quadrats, s'ha dissenyat pensant en el confort dels pacients i dels professionals, i en la millora de la qualitat assistencial

capsantako

capsantako

1
Es llegeix en minuts

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Santa Coloma de Gramenet ha estrenat divendres passat l’ampliació de les seves instal·lacions, que compten ara amb una nova zona d’observació integrada per nou boxs, un dels quals reservat per a actuacions de reanimació cardiopulmonar.

Segons un comunicat del departament de Salut, a la inauguració de l’espai, que forma part de la planta baixa de l’edifici i que ocupa uns 300 metres quadrats, hi ha assistit la consellera Alba Vergés, que ha explicat que les obres responen a la necessitatd’«augmentar la resolució de la demanda urgent de baixa i mitja complexitat».

Així, l’espai destinat a les reanimacions s’ha ubicat a la zona de més accessibilitat per afavorir la rapidesa i el trasllat a l’hospital i s’ha creat també un accés directe entre la zona de boxs i la consulta d’infermeria.

D’altra banda, s’ha construït un bany adaptat per als usuaris que hagin d’estar en observació i evitar d’aquesta manera desplaçaments fora de l’àrea d’urgències.

L’ampliació de l’espai se suma, a més, a altres millores realitzades en els últims temps, com el triatge d’infermeria, el reforç de professionals o els canvis en les proves diagnòstiques dels serveis de radiologia i anàlisi, que es fan ara amb tècniques de química seca, i això permet obtenir els resultats de forma immediata.

Notícies relacionades

Els treballs han durat al voltant de quatre mesos i han suposat una inversió de 275.800 euros per part de l’Institut Català de la Salut (ICSS), amb els quals s’ha fet un «salt qualitatiu en l’estabilització dels pacients».

De fet, l’ampliació de les urgències del CAP de la localitat és una de les accions promogudes pel CatSalut per adequar la prestació dels serveis de salut a la regió del Barcelonès Nord al llarg d’aquest any.

Temes:

Hospitals