RECREACIÓ HISTÒRICA

Santa Coloma reviu la batalla de 1808 contra les tropes franceses

Demà, 28 de setembre, els Trabucaires de la ciutat recrearan l'assalt català que va provocar la retirada de l'exèrcit napoleònic

csm guerrafrances 125c4e9777

csm guerrafrances 125c4e9777

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Trabucaires de Santa Coloma recrearan, aquest dissabte 28 de setembre, la batalla de 1808 contra les tropes de l’exèrcit napoleònic. I la ciutadania podrà reviure, amb tot detall, la victòria catalana contra aquest intent d’ocupació.

La 12a jornada commemorativa de la Guerra del Francès començarà, a les 18.30 hores, amb una concentració en la parròquia de Sant Josep Oriol; a continuació, es recrearà la famosa batalla al carrer Major, a la plaça de Joan Manent, al carrer de Sant Carles i a la plaça de la Vila, on s’instal·larà un mercat de sabors catalans. 

L’organització adverteix a les persones amb problemes d’oïda o amb sensibilitat auditiva, en especial les persones grans i els nens, que adoptin mesures de precaució en els actes en què participin els Trabucaires de Santa Coloma.

Notícies relacionades

El fet històric que es rememorarà dissabte va tenir lloc el 22 de setembre de 1808. Els francesos, a les ordres de Chabran, van sortir de Barcelona per lluitar contra els catalans, dirigits per Milans del Bosch, que va establir el seu campament al replà que hi ha entre les ermites de Sant Climent i Sant Onofre. L’atac per sorpresa dels catalans, a trenc d’alba, va causar la retirada de l’exèrcit francès.

Més notícies de Santa Coloma