RESULTATS DE LES ELECCIONS GENERALS

El PSC manté Santa Coloma com el principal feu a la província de Barcelona

El municipi, on el partit torna a números de les generals del 2011, és la gran ciutat de la circumscripció amb millors resultats socialistes

Després de dos comicis de liderat d'En Comú Podem, els socialistes es tornen a reivindicar per sobre (37,8 %) dels registres provincials (24,83%)

festa-rosa-acn

festa-rosa-acn

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

El PSC ha tornat a guanyar unes eleccions generals a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), una cosa que no passava des de l’any 2011. Santa Coloma és el municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona on els socialistes han obtingut millors resultats (21.795 vots, un 37,80%) –a l’Hospitalet, un 36,08; a Cornellà de Llobregat, 36,21%–, registre que supera amb escreix el del partit a la mitjana de la circumscripció barcelonina en el seu conjunt (24,83%).

Superar sense problemes la mitjana barcelonina i els resultats d’altres municipis històricament socialistes és una tendència que el PSC ha mantingut a Santa Coloma les últimes eleccions, malgrat que les dues precedents –2016 i 2015– va ser En Comú Podem (ECP) la formació que es va convertir en la força més votada per la mínima.

En aquesta ocasió, no obstant, el PSC –que guanya 7.000 vots respecte a les generals del 2016– li treu a ECP (20.31%) 10.000 paperetes, una cosa que beneficia ERC (10,73%), que queda en quarta posició doblant els vots del 2016, precedida per Ciutadans (15,22%), en tercer lloc.

Amb aquest escenari, i després de dos comicis de liderat dels comuns, els números del PSC a Santa Coloma són molt similiars als de les generals del 2011 –quan va obtenir uns mil vots menys–, amb la diferència que aleshores la segona força més votada, tot i que amb molta distància pel mig, va ser el PP, que aquesta vegada queda relegat a una cinquena i irrellevant posició que va d’acord amb la patacada del partit a nivell nacional.

Dos mil vots per a l’extrema dreta

Aquest 28 d’abril hi va haver 2.227 colomencs que van creure que Vox (3,86%), el partit d’extrema dreta, era la millor opció, fent-lo pujar fins a la sisena posició per davant de Junts per Catalunya. Tot i que amb uns resultats que, en cas de mantenir-se per sota del 5% a les municipals que es faran d’aquí a un mes, no habilitarien la formació per entrar al ple municipal del consistori colomenc.

Santa Coloma ja va ser un dels puntals metropolitans on la ultradreta, llavors representada perPlataforma per Catalunya (PxC) –que ara s’ha integrat a Vox–, va obtenir representació l’any 2011.

Deu punts de participació més que el 2016

Notícies relacionades

Quant a la participació, Santa Coloma no s’escapa de la tendència generalitzada –especialment a Catalunya (77,58%)– de l’augment de la participació a tot l’Estat, superant per deu punts percentuals (74,48%) la participació de l’any 2016 al municipi (64,69%).

Més notícies de Santa Coloma en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments