MÚSICA CLÀSSICA

Trenta-vuit concerts protagonitzen la primera mostra de música clàssica 'Músic & Roig' a Santa Coloma

El festival vol difondre l'obra dels alumnes de l'Escola de Música per una desena d'escenaris repartits per tota la ciutat

csm music roig 1b67b91d2a

csm music roig 1b67b91d2a

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Difondre i normalitzar la música clàssica a Santa Coloma de Gramenet i promoure els intèrprets joves són dos dels principals objectius de la primera mostra Músic & Roig, un festival que, per primera vegada, mostra al públic generalista l’activitat tant dels solistes com dels grups instrumentals, orquestres, banda i cors de l’Escola de Música de la ciutat. 

Aquest any, hi participen més de 360 alumnes. Del 8 al 15 de març, se’ls podrà sentir en 38 concerts repartits per una desena d’escenaris de la ciutat, com aral’Auditori Can Roig i Torres, el Teatre Sagarra, diverses biblioteques de la ciutat i el vestíbul del metro Santa Coloma de la línia 1.

El festival va obrir les portes el divendres 8 i el diumenge 10 al Teatre Sagarra, amb la representació de Carmina Burana, cantata profana del segle XX, basada en 24 poemes medievals, que lloa les passions terrenals. 

‘Les biblioteques ressonen’

L’activitat Les biblioteques ressonen permetrà disfrutar de les creacions de diversos grups instrumentals. Els músics alternaran les actuacions amb l’hora del conte. 

El 12 de març serà el torn de Grupau i dels més petits, així com de Trastets i de Sistrings, que actuaran a la Biblioteca Can Peixauet. El dia 13 i 14, el protagonisme serà per als grups de música de cambra Little Winds, Minibanda i Sistrings; se’ls podrà sentir a les biblioteques Singuerlín i Fondo.

Setmana del piano

Alumnes de piano de tots els nivells de l’Escola de Música també han preparat diferents concerts –com a solistes o a quatre mans–, amb el piano de gran cua de l’Auditori. 

La setmana culminarà el divendres 15, amb el programa “Maria Canals porta cua”, organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat. Aquest any, es col·locarà un piano de cua al vestíbul del metro Santa Coloma perquè tothom en pugui disfrutar. També tindrà lloc el Concert dels nostres Solistes, el concert per l’Aula d’Extensió Universitària, Flors i Cordes per als més menuts, i tallers de percussió i mostra de bateria.

Notícies relacionades

La primera Mostra Músic & Roig tancarà el 15 de març, a les 21.00 hores, al’Auditori amb el concert del pianista Daniel Ligorio, que retrà homenatge a les figures de Debussy i Bernstein.

Més notícies de Santa Coloma