Nou Pla Infància

Santa Coloma rep el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància

L'Unicef reconeix a la localitat la tasca i la inversió pública a favor dels nens i nenes

Només 24 governs locals tenen actualment aquesta distinció a tot Catalunya

ciutat-infancia

ciutat-infancia

1
Es llegeix en minuts

Santa Coloma de Gramenet ha rebut el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància que atorga l’Unicef, una distinció que destaca la trajectòria d’aquells governs locals que aposten pel desenvolupament de polítiques públiques a favor dels nens i les nenes i que es comprometen amb el compliment dels drets dels  més petits, segons estableix la Convenció Internacional sobre els Drets de la Infància.

La localitat catalana ha sigut reconeguda pel desenvolupament i la implementació d’estratègies per al benestar dels nens i les nenes, que defensen els seus drets, fomenten la seva participació i fan entorns més habitables, especialment per als més joves. I el seu reconeixement també té relació amb l’extensa xarxa d’entitats, escoles i organitzacions que hi ha a la ciutat i que vetllen pel compliment, respecte i ampliació dels drets de la infància.

Però en el cas de Santa Coloma l’Unicef també ha valorat positivament la incorporació de la infància i l’adolescència en la construcció de la ciutat mitjançant la seva participació en òrgans estables i reconeguts, per exemple, el Consell de la Infància.

Una aposta pels més petits que ara es concreta en el nou Pla local d’Infància i Adolescència (PLIA) de la ciutat, que ha comptat amb la participació d’agents clau en l’atenció a la infància, així com amb la veu dels nens, les nenes i els adolescents de la ciutat, i està a punt de ser aprovat en ple municipal.

Notícies relacionades

Amb aquest reconeixement Santa Coloma de Gramenet s’afegeix als 24 governs locals de Catalunya que ja compten actualment amb aquesta distinció.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet