Equipament esportiu

Santa Coloma adaptarà el Pavelló Nou a les normes de Lliga Nacional de futbol sala

Amb cinc-cents usuaris diaris, aquest equipament és el més freqüentat de la ciutat

La inversió de la reforma és de tres milions d'euros i començarà el gener del 2019

pavellonou

pavellonou

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Santa Coloma de Gramenet, segons va anunciar ahir dimecres l’alcaldessa de la localitat, Núria Parlón, iniciarà a partir del gener del 2019 un dels projectes més esperats i reivindicats de la ciutat: la reforma total del Pavelló Nou, amb la intenció de fer-lo més accessible, confortable i adaptar-lo a les normes de Lliga Nacional de futbol sala.

El Pavelló Nou és l’espai habitual d’entrenament i de competició de 17 entitats colomenques, que representen més de 500 persones usuàries al dia (més de 150.000 a l’any), sense comptar el públic assistent als esdeveniments ni els campionats o els espectacles puntuals; però malgrat ser l’equipament amb més usuaris de la de la ciutat, també és un dels més perjudicats a causa del seu ús continuat i antiguitat.

El termini estimat d’execució del projecte és de 18 mesos i el pressupost és de 3 milions d’euros. La Unió Europea, a través del FEDER (fons EduSa), en finançarà un terç. La resta es finançarà amb inversió municipal i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Una reforma completa

Per aquest equipament passen persones de totes les edats que practiquen tot tipus de disciplines esportives o de lleure, com balls de saló, patinatge, bàsquet, hip-hop, gimnàstica per a la tercera edat, boxa, taitxí, però, sobretot, futbol sala professional. El Pavelló Nou  és el camp d’entrenament i seu de l’equip local Futbol Sala Garcia, de la primera categoria nacional d’aquest esport. I la Lliga Nacional de futbol sala ja havien traslladat una petició formal perquè es fessin millores al poliesportiu per ajustar-lo a la normativa que entrarà en vigor la temporada que ve.

Segons la presentació, la reforma, dissenyada per l’equip de 080 Arquitectura i els serveis tècnics municipals, serà integral. La reforma solucionarà les problemàtiques relacionades amb l’antiguitat, s’adaptarà a les noves normes de competició, aportarà millores en l’evacuació, l’optimització de l’aforament, serà un edifici accessible i funcional. Es conservaran les característiques arquitectòniques de l’edifici, però se’n renovaran la coberta, les façanes i totes les instal·lacions. L’interior es transformarà radicalment i es farà més còmode per a 1.521 espectadors.

Per a la pràctica esportiva, el futur pavelló continuarà tenint una pista central (de 40 x 20 metres) i dues sales polivalents. S’ampliaran els espais de vestidors i serveis (que també seran accessibles), les zones de tribuna i premsa, s’hi instal·larà un ascensor i, per donar més confort a les persones assistents als diversos actes, es renovaran les grades laterals per instal·lar-hi seients. Aquest pavelló ha sigut reformat en altres ocasions, però l’obra actual prevista serà la seva transformació més important pel que fa al cost, les dimensions i les afectacions.

Futbol Sala Garcia, en suspens

L’Ajuntament ha tingut reunions amb representants de totes les entitats usuàries del pavelló per informar-los del calendari de les obres i de les alternatives disponibles, ja que hauran de traslladar-se provisionalment durant les obres. La gran majoria d’aquestes entitats, del total de les 17 que són usuàries habituals, ja compta amb un lloc alternatiu. Una vegada hagin finalitzat les obres podran tornar.

Notícies relacionades

Precisament, només falta per coordinar el futur de l’equip Futbol Sala Garcia. En els pròxims dies es concretarà el nou espai de joc d’aquest equip de la Lliga Nacional, l’usuari més important de l’equipament. L’alcaldessa ha informat que l’Ajuntament està mantenint reunions amb el CB Joventut de Badalona per aquest tema.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet