DE 2017

L'Ajuntament de Santa Coloma bonificarà l'IBI a 214 persones

El consistori destinarà 14.000 euros del pressupost municipal a donar suport a persones grans que viuen soles, famílies monoparentals i aturats

La sol·licitud de la bonificació es podrà fer a l'OIAC durant el segon trimestre de 2018

El ple municipal de Santa Coloma del maig, celebrat dilluns.

El ple municipal de Santa Coloma del maig, celebrat dilluns. / AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En els propers dies, la Junta de Govern Local de Santa Coloma de Gramenet aprovarà l'adjudicació d'ajudes per pagar l'impost de béns immobles (IBI) a 214 persones de la ciutat que han presentat la sol·licitud corresponent i que compleixen els requisits estipulats a les bases reguladores.

Aquestes subvencions formen part del programa d'ajudes que va posar en marxa l'Ajuntament el 2015 perquè la ciutadania amb menys recursos i els veïns més vulnerables puguin fer front al pagament del tribut de la llar.

En un primer moment, la iniciativa es va plantejar per a dos col·lectius molt colpejats per la crisi: les persones grans que viuen soles i les famílies monoparentals propietàries de les vivendes on viuen. Posteriorment, el programa s'ha estès a les persones que es troben en situació de desocupació.

214 sol·licituds admeses

Aquest any, 234 persones han presentat la sol·licitud per accedir a les ajudes. L'Ajuntament n'ha admès 214, les que reuneixen les condicions estipulades a la convocatòria.

En total, 46 sol·licituds són de colomencs en situació de desocupació, 71 corresponen a persones més grans de 65 anys i 97 procedeixen de titulars de família monoparental.

L'Ajuntament destinarà 14.000 euros del pressupost municipal a donar suport a aquestes persones. Així, s'atorga una ajuda equivalent al 50% de l'import de l'IBI, amb un màxim de 100 euros de bonificacions a les persones que compleixen les exigències estipulades a les bases.

Requisits

Dels requisits, destaquen l'obligació d'estar empadronat a Santa Coloma, el fet de formar part d'una família monoparental o, en el cas de les persones més grans de 65 anys, la circumstància de viure soles i disposar d'uns ingressos iguals o inferiors a l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM).

Notícies relacionades

El 2018 es podran sol·licitar aquestes bonificacions a partir del segon trimestre, mitjançant una instància dirigida a l'Oficina d'Informació i Atenció a la Ciutadania (OIAC).

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

IBI