OPERACIÓ PALLARESA

Un exalt càrrec d'Urbanisme avala la versió de l'exinterventora de Santa Coloma respecte a l'operació Pallaresa

Assegura que l'exalcalde Bartomeu Muñoz va voler "ocultar" una auditoria que assenyalava un "forat" de 40 milions d'euros a Gramepark

2
Es llegeix en minuts
ACN / SANTA COLOMA DE GRAMENET

L'ex director de Serveis de Planificació i Recursos de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Albert Gadea, va assegurar davant la jutgessa del Cas Pretòria que la interventora va rebre "pressions brutals" de l'arquitecte municipal i el secretari perquè no entorpís la requalificació dels terrenys de la Pallaresa.

A la sessió de dilluns passat, Gadea va relatar que els dos van tenir una reacció "terrible" quan Carol els va mostrar una taxació dels terrenys que havia demanat pel seu compte, la qual li va generar reticències vers els canvis urbanístics.

Albert Gadea, que ha declarat en qualitat de testimoni, va explicar que el 2009 va empènyer la interventora Maite Carol a demanar un informe sobre les plusvàlues dels terrenys de la Pallaresa, i va assegurar que tant l'arquitecte municipal, Lluís Falcón, com el secretari, Javier Ezquiaga, "li van donar llargues" i li van dir que no existia aquest document.

"El secretari va retreure a la interventora que com s'atrevia a demanar aquell document", va explicar, assegurant que els va negar la seva validesa.

Arran d'aquesta situació, aquest ex alt càrrec d'urbanisme va donar suport a la interventora perquè defensés les observacions que volia fer vers la requalificació dels terrenys. "No les pots treure, de cap manera. Guanya temps i intenta parlar amb l'alcalde, però no canviïs l'informe", va assegurar que li va dir Gadea a la interventora.

"Les pressions perquè ho canviés van ser brutals", va afegir. Va assegurar que li va voler traslladar la situació a l'alcalde però que "no hi va haver manera".

“OBRES IMPRÒPIES PER PART DE GRAMEPARK”

D'altra banda, aquest ex alt càrrec d'urbanisme també va explicar que l'empresa pública Gramepark assumia obres "que no eren pròpies" de la seva competència i que sovint ho feia sense una adjudicació legal.

Gadea ha recordat que inicialment era una constructora destinada a edificar pàrquings i habitatges, però que a partir del 2008 "es va involucrar en operacions que no li eren pròpies" i va assegurar que sovint "començava a construir i posteriorment concursaven públicament per a aquella obra".

En aquest sentit, ha assenyalat el doble paper de Manuel Dobarco, regidor d'Urbanisme d'aleshores i conseller delegat de Gramepark. "Hi havia adjudicacions que es feien de forma informal, de viva veu", va assegurar.

UN FORAT ECONÒMIC DE 40 MILIONS

També ha afirmat que l'Ajuntament va encarregar una auditoria on es va constatar que Gramepark tenia un "forat" econòmic de 40 milions d'euros, però que l'alcalde del moment, Bartomeu Muñoz, ho va voler "ocultar".

Gadea ha assegurat que Muñoz li va demanar a ell que "no passés l'auditoria a ningú" mentre es continuaven encarregant obres a Gramepark.

Notícies relacionades

Finalment, aquest mateix testimoni va explicar que, durant la seva etapa com a director de planificació, va sentir parlar de Luis Andrés García 'Luigi', però que mai hi va tenir contacte. Segons va relatar, ell confiava que 'Luigi' era un "assessor" de l'Ajuntament perquè el gerent del consistori, Pascual Vela, es referia a ell quan volien reconduir situacions complicades com les de Gramepark.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Cas Pretòria