FESTA MAJOR

El fotoperiodista Samuel Aranda serà el pregoner de la Festa Major de Santa Coloma de Gramenet

Aranda ha dedicat tota la seva vida a retratar conflictes bèl·lics i crisis humanitàries i a més va guanyar el premi World Press Photo 2011

fcasals34221847 utopia photo market     don t credit the photograp160610182335

fcasals34221847 utopia photo market don t credit the photograp160610182335

1
Es llegeix en minuts
S. R. / SANTA COLOMA DE GRAMENET

El fotoperiodista colomenc Samuel Aranda serà l'encarregat de fer el pregó de festes des del balcó de l'Ajuntament el divendres 2 de setembre a les nou de la nit.

En finalitzar el pregó de Samuel Aranda, a l'escenari de la plaça de la Villa, la Colla de Trabucaires de Santa Coloma donaran el toc d'inici de la Festa Major.

Una Festa Major que tindrà lloc del 2 al 5 de setembre i que portarà a la ciutat colomenca grups com Los Chichos o Duncan Dhu.

RECONEGUT I PREMIAT

Aranda és un compromèsprestigiós multipremiat professional de la fotografia que ha retratat la immigració, els conflictes bèl·lics a Orient i les crisis humanitàries dels últims anys.

El fotoperiodista colomenc va publicar les seves primeres fotos en mitjans com El Periódico de Catalunya i El País amb només 19 anys; amb 21 anys es va traslladar Jerusalem per a l'Agència EFE per treballar a Palestina i anys després va començar a treballar per a l'agència Agence France Presse (AFP) desenvolupant la seva tasca al MarrocSàhara OccidentalIraqLíbanXinaPakistan Gaza.

El 2004 va guanyar el premi nacional de fotografia de l'Associació d'Informadors Gràfics amb les seves imatges sobre immigració i el treball va ser exposat al festival Visa Pour L'Image.

El seu treball a les revolucions dels països del nord d'Àfrica i de Iemen el va fer guanyar el premi World Press Photo 2011.

El juliol va ser premiat amb el Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista que concedeix l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya.

Notícies relacionades

A Santa Coloma, Aranda va exposar part de la seva obra en una concorreguda exposició al Centre d'Art de Can Sisteré i va participar també al Teatre Sagarra en una conferència per a escolars de la ciutat juntament amb el també reconegut fotoperiodista de Santa Coloma Joan Guerrero.

Més notícies de Santa Coloma a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA