Per a nens i adolescents

Santa Coloma atorga 729 beques d'estiu

L'objectiu de l'ajuntament és garantir la igualtat d'oportunitats de la població infantil i adolescent més vulnerable també en l'època d'estiu

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Santa Coloma de Gramenet

Aquesta setmana, un total de 2.466 nens i joves han començat els casals i campus d'estiu que organitza l'Ajuntament de Santa Coloma en vuit escoles de primària, l'Escola de Restauració, quatre centres oberts i equipaments municipals i esportius de la ciutat.

Durant aquest mes de juliol, hi ha una àmplia oferta d'activitats a la ciutat a través d'una vintena de centres i campus amb diferents temàtiques, dirigits tant a l'etapa de la infància (3-12 anys) com l'adolescència (de 12 a 18 anys. Precisament, Santa Coloma és una de les ciutats de Catalunya amb cobertura d'activitats d'estiu per a l'etapa de l'adolescència.

Les famílies que ho necessitin disposen d'ofertes al Casal dels Infants i el Centre Obert Riallers durant el mes d'agost incloent-hi el servei de menjador. 

Beques que cobreixen els casals i menjadors a l'estiu

Aquest any, l'Ajuntament de Santa Coloma també té en marxa el programa de beques per als casals i campus d'estiu, adreçat als nens i joves procedents de famílies sense recursos. De moment, el consistori ha atorgat 729 beques a nens i adolescents de famílies vulnerables, a qui se'ls cobreix la matrícula i el menjador. Es tracta del 29,5% dels participants dels campus i casals a Santa Coloma.

De la totalitat de beques concedides, 40 han sigut per a nens amb diversitat funcional i 150 per als nens i joves que participen en centres d'agost. Aquestes dades són provisionals, ja que les famílies encara poden sol·licitar la beca per als casals d'agost.

L'objectiu del programa de beques d'estiu és, en paraules de l'alcaldessa Núria Parlon, "garantir la igualtat d'oportunitats de la població infantil i adolescent més vulnerable també a l'estiu, perquè durant el període no lectiu de vacances també puguin participar en casals i campus i que tinguin coberta almenys un àpat de franc i equilibrat al dia, inclòs l'agost, com fem la resta de l'any amb el programa municipal ‘El menjador de l’escola a l’abast de tothom’”.

Notícies relacionades

Per al programa de beques per als casals i campus d'estiu 2015 (juliol i agost), l'ajuntament destina aquest any al voltant de 200.000 euros.

Més notícies de Santa Coloma