'Orígens d'una ciutat', el primer 'e-book' de la història de Santa Coloma, amplia formats

El projecte ja es pot descarregar de forma gratuïta en els formats IOs, IPad i iPhone i ara també en format ePub

Presentació de l’e-book sobre Santa Coloma, l’ampliació del qual s’ha presentat aquest dimarts.

Presentació de l’e-book sobre Santa Coloma, l’ampliació del qual s’ha presentat aquest dimarts. / ORÍGENS DE SANTA COLOMA

3
Es llegeix en minuts
J. S. / Santa Coloma de Gramenet

Es tracta del primer'e-book' històricdeSanta Coloma, des dels primersassentaments humansconeguts fins al segle XX. Unllibre electrònic amb imatges en format còmic combinades amb entrades de text. En alguns moments també es recorre a lesrecreacions virtualsd'espais i llocs ja desapareguts. 

I no només estem parlant d'un 'e-book' sinó també d'una web des d'on es pugui descarregar l''e-book' en diferents formats i així mateix anar-la dotant d'informació i espais complementaris. A més, els comerços i entitats col·laboradores també disposen d'un QR per facilitar l'accés al web on es pot descarregar l''e-book'.

“De totes maneres cal ressaltar que aquest és un projecte viu, que anirà creixent i en la qual s'anirà ampliant la informació que en aquests moments van aportant al projecte tant en particulars com a entitats”, apunten els seus responsables, Sergi Ortiz i Francesc Verdejo.

Doncs resulta que ara, el projecte 'Orígens d'una ciutat', que ja es va presentar per Sant Jordi, s'amplia. Actualment aquest 'e-book' en format de còmic de la història deSanta Colomaes pot ja descarregar de forma gratuïta des de la web www.ebookhistoria.com en els formats IOs, IPad i iPhone. A partir d'aquest dimarts 23 de juliol es podrà descarregar també format ePub, posant a l'abast dels interessats tots els formats disponibles per a la seva lectura.

Així, des de la versió per a iPads, passant pels lectors d''e-books', i també en PDF, els seus creadors s'asseguren que qualsevol persona amb un ordinador i accés a la xarxa es pot descarregar aquesta eina integradora i de coneixement de la ciutat.

Aquesta ampliació de la iniciativa s'ha presentat en un acte al Museu Torreballdovina de la ciutat, on han anat l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, la regidora de promoció de la ciutat, Susanna Abelló, i els pares de la criatura, Sergi Ortiz i Francesc Verdejo.

L'alcaldessa, per la seva part, ha destacat la implicació en el projecte, que surt de la pròpia societat colomenca. “És gent que estima la ciutat i per això ho fan”, ha comentat. Parlon també ha destacat el vessant promocional que pot significar aquesta moderna aplicació per explicar la història de la ciutat. 

Finalment, Sergi Ortiz i Francesc Verdejo, al seu torn promotors del portal d'informació local la Guia Plus, han coincidit a assenyalar el suport que han tingut per part de la societat civil i d'associacions i empreses de la ciutat per fer realitat el projecte. “La digitalització de la informació permet que el llibre estigui viu i que tothom pugui incorporar-hi els seus coneixements”. La revisió del còmic ha anat a càrrec de Ramón Sagués, director del Museu Torreballdovina.

MÉS DE 200 PERSONES IMPLICADES I DIVERSES ENTITATS

Aquest és un projecte que surt de la societat civil i que s'ofereix a la gent de forma gratuïta com a eina educativa i de coneixement dels orígens de Santa Coloma. I és el resultat de la implicació d'unes 200 persones entre dibuixants, historiadors, escriptors, correctors i empreses que col·laboren amb diners o amb serveis.

A part del Museu Torreballdovina, hi ha també diverses entitats i institucions de Santa Coloma que participen en el projecte, com els Serveis Educatius de l'Ajuntament de Santa Coloma, el Casal del Mestre, el Centre Excursionista Puigcastellar, el Grup dels Íbers del V Districte i amb els grups de teatre local per portar a terme recreacions històriques com la de la Guerra del Francès).

Notícies relacionades

“Aquest 'e-book' vol ser una llegat històric que serveixi per fomentar l'interès per la història de tots, per donar a conèixer la nostra història a les escoles i per promocionar la ciutat a nivell institucional i empresarial”, diu Jordi Caupena, un dels promotors de la iniciativa.

Llegiu més informacions de Santa Coloma a l'edició local