L'Ajuntament recollirà diàriament els excedents dels dos Consum de Santa Coloma

Els productes seran distribuïts als Centres Oberts de la ciutat i a les famílies més necessitades de productes bàsics

2
Es llegeix en minuts
J. S. / Santa Coloma de Gramenet

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenetrecollirà diàriamentdonacionsde la cooperativaConsum, bàsicament alimentsiproductes de la llar, que es considerin excedents per distribuir-los als diversosprogrames d'atenció a la infànciaque funcionen a la ciutat, com elCentre Obert Rialles, on 80 nens dinen i sopen diàriament i s'ofereixen fins a16.000 menúsa l'any. 

Per una altra banda,altres productes relacionats amb la llar i aliments no adequats per al consum infantil seran distribuïts a les famílies més necessitades, usuàries o possibles usuàries delPrograma d'Aliments Solidaris de l'Ajuntament.

La firma del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Santa Coloma i Consum Societat Cooperativa Valenciana pel qual aquesta empresa se suma al programa municipal d'Aliments Solidaris destinat a famílies amb dificultats econòmiques va tenir lloc aquest dimecres, dia 31. L'acte va ser presidit per l'alcaldessa Núria Parloni la responsable de Relacions Institucionals de Consum,Núria Riba.

Durant l'acte de firma del conveni, l'alcaldessa de Santa Coloma va recordar que "la crisi econòmica està catigant moltes famílies i en aquest context estan augmentant les necessitats bàsiques de la ciutadania, a les quals hem de donar una resposta ràpida des de les administracions". "En aquest sentit és fonamentalla cooperació entre les institucions públiques i l'empresa privada amb compromís social", va afegir Núria Parlon.

La Cooperativa Consum, amb aquesta col·laboració que comença a Santa Coloma, es compromet a la bona qualitat dels alimentsen el moment de la donació a l'Ajuntament, que, per la seva part, s'encarregarà de conservar-los en perfecte estat fins que siguin entregats. Actualment, la Cooperativa Consum és present en dos establiments a Santa Coloma, al carrerMas Marí i elMercat de Singuerlín.

AJUDES A LES FAMÍLIES AMB MENYS RECURSOS

Aquest conveni s'emmarca en elconjunt de mesures que està posant en marxa l'ajuntament per ajudar les famílies i garantir els seus drets bàsics davant la situació econòmica actual. En aquest sentit, s'estan incrementant lesajudes relacionades amb l'alimentació, en especial en el sector de la població més vulnerable en aquests moments, els nens que viuen amb famílies en risc d'exclusió a Santa Coloma. Així, el conveni amb la Cooperativa Consum reforça el conveni firmat amb els Centres Oberts de la ciutat, al mes de maig, a partir del qual es va doblar l'assignació municipal per a les places de 320 euros a 750 euros per nen.

Notícies relacionades

A part d'aquest programa municipal, l'Ajuntament dóna resposta a les necessitats d'alimentació de la ciutadania amb altres programes i mesures, com elFons de Contingència Social, que aquest any s'ha incrementat un 15% respecte a l'any passat --en total 1,2 milions d'euros-- per cobrir les necessitats bàsiques de les famílies.

Actualment a Santa Coloma reben serveis d'alimentació bàsica2.564 personesi en aquest 2012 ja s'han repartit 59.315 àpats als colomencs sense recursos. Així mateix, l'Ajuntament assisteix 330 persones o famíliesmés necessitades amb ajudes econòmiques per a la seva alimentació.