Dia del Llibre

La icònica llibreria Lello de Porto tindrà un estand a Barcelona per Sant Jordi

  • Considerada una de les més boniques del món, ‘surt’ per primera vegada de Portugal per participar en el Dia del Llibre

La icònica llibreria Lello de Porto tindrà un estand a Barcelona per Sant Jordi

JOSEP GARCÍA

1
Es llegeix en minuts

La llibreria Lello de Porto (Portugal), considerada una de les més boniques del món, surt per primera vegada dels límits del seu país i el 23 d’abril, Sant Jordi, estarà amb un estand a la plaça Reial de Barcelona, amb, entre altres volums, dues primeres edicions d’‘El Petit Príncep’, d’Antoine de Saint-Exupéry. Fundat el 1906, l’establiment acull a l’interior milers d’exemplars de llibres en diferents idiomes, entre els quals destaca ‘El Petit Príncep’, que compleix 80 anys.

La llibreria compta amb una sala temàtica dedicada a l’obra del pilot francès i té dues primeres edicions de la novel·la, de 1943, firmades per l’autor, que per primera vegada s’exposaran fora de la botiga.

Notícies relacionades

A més, tots els que s’acostin fins a la plaça Reial podran trobar una edició especial 80 anys, editada per la mateixa llibreria, en col·laboració amb la Fundació Saint-Exupéry, que es podrà adquirir per primera vegada a Barcelona.

D’altra banda, hi haurà edicions de butxaca, editades per la llibreria, que el 2018 va reiniciar la seva tasca com a editorial, després d’unes dècades inactiva. Llibreria insígnia de Portugal, especialment en els últims anys, s’ha convertit en un punt d’atracció turístic, amb les seves llampants escales, a la Rua das Carmelitas, 144, a prop de la torre dels Clergues.