Diada

El temps per Sant Jordi 2022: aquesta és la previsió per a aquesta tarda

El pas d’una borrasca atlàntica porta xàfecs i vent aquest dissabte a Catalunya

  • Sant Jordi 2022: última hora, en directe

  • 10 llibres per encertar-la segur en el Sant Jordi 2022

  • Tota la informació de Sant Jordi

El temps per Sant Jordi 2022: aquesta és la previsió per a aquesta tarda

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts

Una tempesta tan curta com virulenta ha sigut la protagonista del que fins al migdia es podia considerar un Sant Jordi més o menys tranquil a efectes de la meteorologia, especialment tenint en compte que durant la setmana es preveia que aquest 23 d’abril seria una jornada totalment passada per aigua. 

Origen de la tempesta

La tempesta es va originar sobre el massís del Garraf, va agafar direcció al nord i ha arribat a la màxima plenitud entrant pel Barcelonès amb un episodi curt de calamarsa que ha sorprès llibreters, floristes, lectors i passejants per la seva virulència. Però ha marxart tan ràpid com ha aparegut, seguint el seu camí en direcció a la província de Girona, passant pel Maresme i deixant al seu darrere el rastre dels efectes d’un fort xàfec. 

Millora del temps amb el pas de les hores

La previsió per a les pròximes hores és que fins a mitja tarda es mantindrà intacta l’amenaça de precipitacions intermitents, sobretot als Prepirineus, a la Catalunya Central i al sector central del prelitoral, arribant, en casos molt localitzats i en períodes curts de temps, a produir-se en forma de tempesta. Les ratxes de vent entre moderat i fort en direcció nord-est seran la tònica al sector del prelitoral. 

Notícies relacionades

Tot i així, el sol hauria de ser el protagonista en molts punts de Catalunya a mesura que vagin passant les horesi hauria de rematar una jornada plàcida que permeti un esplèndid final de festa per al primer Sant Jordi massiu i totalment normalitzat després de la pandèmia.

Seguiu aquí tota la informació sobre Sant Jordi 2022