Un supervendes diferent

Sant Jordi 2022: l’última firma de Santiago Lorenzo abans de ‘Tostonazo’

L’escriptor, que continua esprement el formidable i inesperat èxit de ‘Los asquerosos’ (2018), publicarà la seva nova novel·la a principis d’octubre

Sant Jordi 2022: l’última firma de Santiago Lorenzo abans de ‘Tostonazo’

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Quina misteriosa força ha fet que Santiago Lorenzo (Portugalete, 1964) abandonés la seva pedania de Segòvia de menys de 30 habitants per enfrontar-se als elements i les multituds del Sant Jordi barceloní quan el seu últim llibre publicat –el supervendes ‘Los asquerosos’; 22 edicions i més de 150.000 exemplars despatxats– és del 2018? «Bé, és una excusa per sortir del poble», comenta amb un mig somriure i els ulls lluents.

Notícies relacionades

Aquest és el segon Sant Jordi de Lorenzo. En el primer, el 2019, quan l’autor començava a surfejar l’onada del sorprenent èxit de ‘Los asquerosos’, també va ploure a primera hora. «Però res a veure amb això», apunta mirant a un cel a punt d’ensorrar-se per tercera vegada el mateix dia. Aquell 23 d’abril, confessa, va acabar amb la barreja d’entusiasme i estupefacció que embarga els primerencs i «la mà adolorida» de tant firmar. Aquest cop, clima al marge, la cosa és molt més tranquil·la. Però més li val començar a exercitar la mà, perquè l’any que ve tindrà una novetat sota el braç: una novel·la, la cinquena, el manuscrit de la qual serà entregat avui mateix pel seu editor, Jan Martí de Blackie Books, i que porta per títol ‘Tostonazo’. «Encara falta donar-li alguna volta, però per fi començo a veure el llibre com un ésser independent», diu l’autor.

La data de publicació prevista és la primera setmana d’octubre. Després de gairebé quatre anys orfes d’un nou Lorenzo, hi ha ganes. Milions de ganes.