Festa popular

Barcelona torna a omplir els carrers de roses amb 3.400 parades per a Sant Jordi

  • Les roses apujaran el seu preu el 5% i passaran de 3,5 a 4 euros en el preu més baix

  • La rosa vermella seguirà sent l’estrella indiscutible aquest any, seguida de les grogues i blanques

2
Es llegeix en minuts

La diada de Sant Jordi torna a Barcelona amb tota la seva esplendor després de dos anys marcats per la pandèmia. A partir d’aquest divendres ja es podran veure pels carrers de Barcelona algunes parades de floristes professionals i dissabte seran entorn de 3.400 els llocs que es veuran a la ciutat. Els floristes de Barcelona celebren la tornada de Sant Jordi ja que és un dels dies de l’any de més facturació per al sector. Aquest 23 d’abril s’estima que es pugui arribar als 6 milions de roses venudes. «Per Sant Jordi es venen un terç de les roses que es venen a Catalunya durant l’any i d’aquestes, un terç surten de Mercabarna. Les previsions d’aquest any són molt bones, no arribarem als 7 milions de roses venudes el 2019, però la previsió de 6 milions que tenim és boníssima després de dos anys sense poder celebrar el dia amb normalitat», ha explicat aquest matí Montserrat Ballarín, presidenta de Mercabarna. El preu mínim de la rosa s’incrementa el 5% i passarà de 3,5 a 4 euros.

Tendències d’aquest any

Notícies relacionades

La varietat de roses que es ven a les floristeries i als carrers a Sant Jordi és molt extensa, les tendències quant a la flor van canviant amb els anys, però la rosa vermella sempre és l’estrella. La varietat Freedom, que és la rosa clàssica de color intens i tija sòlida d’origen colombià, torna a situar-se al capdavant de vendes aquest any, i acapara el 85% de les vendes de rosa vermella. Li segueix la varietat Red Naomi, una rosa vermella de molts pètals i amb la flor més oberta que la varietat Freedom, que prové d’Holanda. La venda de les varietats de colors representen un 20% de les roses comercialitzades per a Sant Jordi, i són les grogues i les blanques les més venudes. Miquel Batllé, president de l’associació empresarial de floristes de Mercabarna, ha recalcat l’èxit de la rosa vermella en aquestes dates. «La rosa vermella és l’estrella en aquestes dates i tot i que van sortint noves varietats, la Freedom i la Red Naomi són les més venudes per ser les més gruixudes i les que tenen més durabilitat. Les roses tenyides cada vegada es venen menys, en canvi les d’altres colors naturals, com les blanques o grogues són l’alternativa clara a la vermella», ha comentat. Quant a la decoració, cada vegada són mes populars els arranjaments ornamentals amb materials orgànics i naturals amb fulls i tiges verdes.

Augment del 5% en el preu

El preu de les roses aquest any s’ha incrementat un 5% respecte a anys anteriors. Els problemes de transport i la inflació del dòlar, per aquest 85% que arriben des de Colòmbia, han sigut els dos factors que han afavorit aquest increment, que assumiran la majoria de majoristes per així mantenir l’impuls de les vendes en aquestes dates. Els preus aquest any partiran, en la seva gran majoria, dels quatre euros i a partir d’allà suma el valor afegit per les decoracions de la rosa. Tot i així les previsions de vendes són molt bones i es preveu tornar a omplir els carrers de flors aquest dissabte. «El Sant Jordi d’aquest any torna a ser com els d’abans, alegre, amb llibres i sobretot amb moltes roses. Es preveu que es pugui augmentar fins a un 43% la venda de roses a Catalunya», ha sentenciat Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona.

Temes:

Sant Jordi Roses