El precedent: Sarrià

Activistes pel clima trien ara Sant Cugat per punxar rodes de 40 cotxes cars

Activistes pel clima trien ara Sant Cugat per punxar rodes de 40 cotxes cars

123RF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Cugat de Vallès, concretament la zona de l’Eixample Sud, s’ha llevat aquest matí amb 40 cotxes amb les rodes punxades. Els autors són activistes i no s’amaguen, ja que firmen l’acció. Són els autobatejats com ‘The Tyre Extinguishers’, uns revolucionaris climàtics que tenen una peculiar i gens subtil manera de protestar contra la crisi climàtica: desinflen les rodes dels cotxes perquè no puguin circular i, per tant, contaminar.

La seva diana són els vehicles cars, de gamma alta, en concret els SUV i els 4x4, que disposen d’un consum molt més elevat que la resta de vehicles. Segons assegura el mitjà local, ‘El Cugatenc’, es tracta de la segona vegada que es produeix una acció d’aquestes característiques a la ciutat, respecte al territori català: els activistes ja van actuar a principis de juny a Sarrià (Barcelona). A les dues urbs troben el blanc perfecte.

Notícies relacionades

Els ‘Tyre Extinguishers’ van començar a actuar en diferents països d’Europa a principis del 2022 i a les seves xarxes exhibeixen totes les accions que porten a terme. De fet, aquest mateix dimarts han publicat a Twitter que entre les dues ciutats catalanes han intervingut en un total de 100 vehicles.

Els activistes climàtics tenen un objectiu i un manifest. D’una banda, pretenen «que sigui impossible tenir un SUV o tot terreny, enorme i contaminant, a les àrees urbanes. De l’altra, expliquen que busquen protegir-se. «Som persones de tots els àmbits de la vida. Ens estem defensant del canvi climàtic, la contaminació de l’aire i els conductors insegurs», reivindiquen a la seva pàgina web.