Títol honorífic

Sant Cugat nomenarà l’escriptora Marta Pessarrodona com a filla predilecta de la ciutat

El consistori vallesà reitera que Marta Pessarrodona és «una de les intel·lectuals de més prestigi del país»

Marta Pessarrodona.

Marta Pessarrodona. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès atorgarà el títol de fill predilecte a l’escriptora Marta Pessarrodona i als artistes Josep Pla-Narbona i Àngels Ribé.

El plenari es reunirà de manera extraordinària el pròxim 24 d’abril, segons ha informat el consistori en un comunicat difós aquest dimecres. Amb motiu del 80è aniversari de Pessarrodona, la ciutat li va rendir homenatge, i els poetes residents aSant Cugat van reivindicar la seva figura. En aquest sentit, van sol·licitar que fos nomenada filla predilecta.

En canvi, en el cas de Ribé, van ser els membres de la Taula d’Arts Visuals que van promoure l’atorgament del títol. Per la seva banda, Pla-Narbona rebrà la distinció de fill predilecte a títol pòstum.

El consistori vallesà reitera que Marta Pessarrodona és «una de les intel·lectuals de més prestigi del país». Va ser poeta, assagista, traductora, narradora, crítica literària, editora i articulista. Com a biògrafa, Pessarrodona ens ha acostat a la figura d’escriptores primordials de la literatura catalana, com Maria Aurèlia Capmany, Frederica Montseny i Mercè Rodoreda, entre d’altres.

Notícies relacionades

El govern municipal insisteix que és necessari «posar en valor el diàleg constant i fructífer que ha fet entre la poesia i la literatura catalana i les europees», sobretot l’anglosaxona, via Virginia Woolf, de qui ha sigut la màxima introductora en la cultura catalana. Cal recordar que en el camp de l’assaig, Marta Pessarrodona ha dedicat gran part de la seva mirada literària a l’exili provocat per la Guerra Civil.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat del Vallès