Retallades a la plantilla

Grifols anuncia un pla de retallades amb un centenar d’acomiadaments a Catalunya

La retallada afectarà la plantilla de caràcter directiu i corporatiu, que està concentrada en gran part a Sant Cugat

Grifols anuncia un pla de retallades amb un centenar d’acomiadaments a Catalunya

Miquel Vera ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

La farmacèutica catalana Grifols, especialitzada en la producció d’hemoderivats, va anunciar aquest dimecres un pla de retallades que inclou 2.300 acomiadaments arreu del món, i d’aquests un centenar es produiran a Catalunya.

L’objectiu de l’empresa amb seu a Sant Cugat del Vallès és aconseguir un estalvi de 400 milions d’euros anuals «optimitzant costos» principalment en l’obtenció de plasma humà, un dels puntals del seu negoci.

Els Estats Units concentren la major part dels acomiadaments

En aquest sentit, preveu tancar centres de donació i optimitzar la compensació que paguen als donants.

De fet, dels 2.300 acomiadaments, la major part afectaran la plantilla dels Estats Units.

No obstant, l’empresa també vol racionalitzar funcions corporatives eliminant duplicitats, punt que afecta les oficines catalanes.

Retallades «necessàries» per a l’èxit

«Les decisions adoptades, en particular les que afecten el nostre equip humà, no s’han pres a la lleugera», van defensar en un comunicat els consellers delegats de l’empresa, Victor i Raimon Grifols.

En aquest sentit, van afirmar que les retallades són necessàries per garantir «l’èxit» de l’empresa a llarg termini. No obstant, van anunciar un «pla d’incentius» per «reforçar una cultura de rendiment» de la companyia.

Si bé l’empresa preveu resoldre els acomiadaments als Estats Units amortitzant llocs de treball, en el cas dels acomiadaments a Catalunya caldrà obrir una negociació amb els sindicats.

Sant Cugat se n’emportarà la pitjor part

Segons es va anunciar, la retallada afecta la plantilla de caràcter directiu i corporatiu, que està concentrada a Sant Cugat. A Parets del Vallès, on hi ha les plantes de producció de tractaments, l’impacte serà marginal.

Notícies relacionades

En el conjunt de l’Estat, la cotitzada té avui dia uns 4.200 treballadors.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat