Empresa municipal de Sant Cugat

Sant Cugat ultima una empresa municipal per gestionar serveis com la neteja d’equipaments i la zona blava

No podrà integrar la gestió de l’aigua perquè una sentència del TSJC dictamina que depèn de l’AMB

Sant Cugat ultima una empresa municipal per gestionar serveis com la neteja d’equipaments i la zona blava

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès enllesteix la creació d’una empresa municipal que gestioni determinats serveis de la ciutat.

Es tracta d’un mecanisme que permetria aglutinar el control de la neteja dels equipaments municipals o la grua, però també d’altres que ara depenen d’altres ens, com el control de l’estacionament en superfície, competència actualment de Promusa.

En canvi, no podrà integrar la gestió de l’aigua, ja que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictamina que és competència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Tot i que el seu desenvolupament està avançat, el consistori no pot assegurar que estigui activa abans que acabi el mandat per aspectes jurídics i administratius.

Recuperació de la gestió directa de serveis

El projecte es desenvolupa a l’actual govern, format per ERC, PSC i CUP, i que aquest dimarts ha fet un esmorzar informatiu amb els mitjans de comunicació al Teatre-Auditori de la localitat vallesana.

L’empresa ha de permetre recuperar la gestió directa d’alguns serveis municipals, alhora que agrupar-ne sota un mateix paraigua alguns que depenen d’altres ens.

«Preveiem integrar la neteja dels equipaments municipals, i potser també el que gestiona l’empresa Promusa com l’estacionament limitat», assegura l’alcaldessa, Mireia Ingla.

L’aigua, exclosa del servei

L’objectiu és integrar «els serveis que considerem que podem assumir» i aconseguir una gestió «més eficient, sostenible i millor per a la ciutadania».

Tot i això, no podrà comptar amb la gestió municipal del servei d’aigua. «Una sentència del TSJC del 2020 reconeixia que la competència és de l’AMB, i ens indicava que no podíem seguir endavant per l’objectiu que s’integrés en una empresa municipal de serveis», apunta Ingla.

Es preveu que l’AMB s’hi sumi

Tanmateix, preveu una entesa amb l’AMB per crear una empresa que pugui gestionar aquest àmbit, incorporant altres municipis que persegueixen la mateixa voluntat.

Notícies relacionades

«Hem demanat a l’AMB un estudi que determini com hauria de ser aquesta empresa, si ha de ser metropolitana o mixta», apunta, una cosa que en el segon dels supòsits obriria la porta a formar part de la gestió.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat