Paralització de les obres de La Mirada

Un jutge paralitza cautelarment la construcció de l’escola La Mirada a Sant Cugat

Segons activistes mediambientals, les obres, en ple Bosc de Volpelleres, poden causar «un dany irreparable»

Un jutge paralitza cautelarment la construcció de l’escola La Mirada a Sant Cugat

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha paralitzat cautelarment les obres del nou edifici de l’escola La Mirada.

El 7 de novembre passat van començar les operacions per arrencar i replantar alguns arbres a la zona on es preveia construir l’immoble, el Bosc de Volpelleres.

Això va desencadenar la protesta de membres de l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natural de Catalunya.

«Dany mediambiental irreparable»

L’ADENC va presentar un recurs contra aquest projecte per la seva afectació mediambiental i considera que la intervenció en la zona per aixecar el nou edifici de l’escola causarà un dany mediambiental irreparable.

Després de la paralització avui de les obres ordenada pel jutge, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha mostrat en una nota de premsa la seva oposició.

El consistori ha assenyalat que «la suspensió cautelar de les tasques de trasplantament ha acabat afectant el conjunt del projecte i suposa aturar ara les obres de construcció de l’escola fins que el TSJC estudiï i resolgui el recurs d’apel·lació que el consistori presentarà contra aquesta resolució judicial».

Pla urbanístic «totalment desfasat»

El govern de la ciutat ha convocat urgentment una reunió amb la direcció de l’escola, AFA, ADENC i SOS Bosc Volpelleres per valorar les conseqüències de la interlocutòria sobre el futur de la nova escola La Mirada.

Per la seva banda, l’ADENC ha criticat en una altra nota de premsa els plans urbanístics «totalment desfasats no adaptats a la llei d’Urbanisme».

Notícies relacionades

En la nota de premsa també han emplaçat l’«Ajuntament de Sant Cugat i l’AFA La Mirada i SOS Bosc Volpelleres perquè prepari una taula de diàleg per buscar una ’Alternativa B»

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat