Calor

Vuit refugis climàtics on protegir-se de les altes temperatures a Sant Boi

Vuit refugis climàtics on protegir-se de les altes temperatures a Sant Boi

Ayuntamiento de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) recorda als veïns de la ciutat que, amb l’arribada dels mesos més càlids de l’any, poden accedir als refugis climàtics a la recerca de «confort tèrmic, descans i seguretat a la ciutadania per combatre les temperatures extremes».

Sant Boi compta amb vuit d’aquests refugis aquest estiu, quatre d’exteriors i quatre ‘interiors, i tots ells són públics i d’accés gratuït.

Els refugis climàtics de Sant Boi són: el parc de la Muntanyeta, el parc de Can Julià, el parc de Marianao i la plaça dels Focs de Sant Boi (exteriors); i Can Massallera, Cal Ninyo, la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer i la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany (interiors). Així, des del consistori apunten que la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany s’hi ha sumat aquest any com a novetat.

Xarxa metropolitana

Aquests espais i equipaments formen part de la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics (XMRC). «El seu ús com a refugis climàtics és compatible amb les seves funcions habituals», matisen des de l’Ajuntament. Tot i que s’adrecen a la població en general, prioritzen les persones vulnerables a les altes temperatures, com la gent gran, nadons o malalts crònics.

Els refugis interiors estan equipats amb refrigeració, per la qual cosa poden apaivagar la forta calor amb una temperatura que es manté entorn dels 27 °C. Els refugis exteriors disposen d’una regulació tèrmica natural, ja que la presència d’aigua, «vegetació arbòria densa» i terreny permeable «moderen la temperatura i permeten disfrutar d’un ambient més fresc».

Notícies relacionades

«El canvi climàtic implica un increment en la freqüència i la intensitat de les onades de calor. Aquest any, a causa de la sequera, els parcs metropolitans són menys humits que altres anys i tenen menor capacitat de proveir de confort tèrmic. Per això, es recomana que en les hores de més calor i en els períodes de calor extrema es prioritzi l’ús dels refugis climàtics interiors», adverteixen des de l’Ajuntament de Sant Boi.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO de Sant Boi