Retirada

Un mural gegant homenatja Pau Gasol a Sant Boi

La localitat natal de Pau Gasol continua celebrant l’històric reconeixement al seu conciutadà, que dimecres a la matinada va veure retirada amb tots els honors la seva samarreta de Los Angeles Lakers amb el dorsal 16

Un mural gegant homenatja Pau Gasol a Sant Boi

MINERVA MARKETING

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La façana del Duet Sports Pau Gasol Sant Boi, centre esportiu que porta el nom de l’exjugador, inclou, des d’aquest dimecres, un mural gegant amb el seu retrat i el dorsal 16 retirat per Los Angeles Lakers, en una iniciativa promoguda per Banco Santander amb l’ajuda de l’Ajuntament de Sant Boi (Baix Llobregat) i la Gasol Foundation.

El mural, de 25 metres d’ample per 5 metres d’alt, retrata el rostre jove d’un Gasol en els seus inicis i un altre de l’actual junt amb el número 16, i és obra de l’artista urbà Tirso Juan Paz, ‘Bublegum’, encarregat de fer-lo ‘in situ’ durant els últims dies.

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, va inaugurar el mural juntament amb el director d’institucions de Catalunya de Banco Santander, Xavier Cañado Fernández, en un acte que va reunir totes les parts implicades en el projecte de Banco Santander.

D’aquesta manera, la localitat natal de Pau Gasol continua celebrant l’històric reconeixement al seu conciutadà, que dimecres a la matinada va veure retirada amb tots els honors la seva samarreta de Los Angeles Lakers amb el dorsal 16 al Crypto.com Arena.

«Avui és un dia molt especial per a Sant Boi i inaugurem aquest fantàstic mural en una iniciativa de Banco Santander i en col·laboració amb la Gasol Foundation amb què volem mantenir viu aquest homenatge i també el seu record, després que a Los Angeles, aquesta matinada, els Lakers li hagin retirat la samarreta», va comentar l’alcaldessa Moret.

Per la seva banda, el director d’institucions de Catalunya de Banco Santander, Xavier Cañado, va remarcar que estan molt agraïts de la col·laboració amb l’ajuntament i la Gasol Foundation, així com d’haver liderat aquesta iniciativa. «Estem molt contents i satisfets, perquè a Banco Santander tenim els mateix valors que Pau Gasol i celebrem aquest moment tan especial i històric per a la seva carrera», va valorar.

Banco Santander va voler «immortalitzar» amb aquest mural la figura de Gasol i la seva vinculació a l’entitat, ja que col·laboren amb Pau Gasol a través de la Pau Gasol Academy by Santander i la Gasol Foundation, així com en altres accions per al suport i foment de l’esport infantil i la integració de persones amb discapacitat en col·laboració amb Special Olympics.

Notícies relacionades

Pau Gasol és el setè jugador europeu a qui l’NBA retira la seva samarreta, i el dotzè jugador amb el dorsal penjat pels Lakers, junt amb mites ‘or i porpra’ com Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’Neal, Elgin Baylor, Jerry West o el mateix Kobe Bryant.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi de Llobregat