Premis Civisme 2022

La Generalitat premia un projecte local de Sant Boi que aborda el ‘bullying’

Irrupció restaurativa aposta per una metodologia «innovadora» a l’hora d’abordar la problemàtica de les violències escolars

També ha sigut reconeguda la iniciativa comunitària Marianao té Cor, impulsada conjuntament per la Fundació Marianao i l’ajuntament

La Generalitat premia un projecte local de Sant Boi que aborda el ‘bullying’

ayuntamiento de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Boi (Baix Llobregat) ha rebut el premi en la categoria d’innovació dels Premis Civisme 2022 de la Generalitat pel seu projecte local Irrupció restaurativa: creació d’aules, famílies, claustres, comunitats i normes immunològiques davant el ‘bullying’.

D’altra banda, també ha sigut reconeguda la iniciativa comunitària Marianao té Cor, impulsada conjuntament per la Fundació Marianao i l’ajuntament, i que ha obtingut el Premi de Civisme a la virtut civil i la cohesió social. La dotació econòmica és, en tots dos casos, de 6.000 euros.

El Departament de Drets Socials convoca aquests guardons per reconèixer accions, entitats i persones que aborden el civisme o proposen reflexions i millores socials. A l’acte d’entrega, celebrat aquest dilluns, 28 de novembre, sota la presidència del conseller Carles Campuzano, hi van estar presents l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la tinenta d’Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez.

Eines per abordar el ‘bullying’

El projecte guanyador Irrupció restaurativa facilita a la comunitat escolar santboiana eines per abordar els conflictes abans, mentre es produeixen i després. El projecte aposta per una metodologia «innovadora» a l’hora d’abordar la problemàtica del ‘bullying’ i les violències escolars, i ofereix un acompanyament permanent a tota la comunitat educativa: alumnat, famílies, docents, personal administratiu...

La metodologia combina accions «immunològiques» –com ara tallers preventius a les aules– amb accions «quirúrgiques» per abordar situacions concretes –per exemple, entrevistes afectives o cercles de diàleg, entre d’altres.

Hi treballen conjuntament el Servei Municipal de Mediació i Restauració Comunitària, la policia local i els Mossos d’Esquadra, amb un percentatge d’«èxit del 97,8% des que es va posar en marxa fa tres anys», segons assegura el consistori local.

A més, no és la primera vegada que el projecte contra el ‘bullying’ és premiat per la Generalitat; aquest mateix setembre, els Premis ADR Justícia 2022 van reconèixer el projecte com la millor iniciativa d’una administració pública en matèria de mediació o altres mètodes de resolució de conflictes.

Notícies relacionades

El programa forma part del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals (de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer).

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi

Temes:

Sant Boi