Sanitat pública

Sindicats denuncien el «col·lapse» de les urgències de l’Hospital de Sant Boi

Alerten d’esperes de més de 12 hores per atendre pacients greus

Sindicats denuncien el «col·lapse» de les urgències de l’Hospital de Sant Boi

Àlex Recolons / acn

1
Es llegeix en minuts
EFE

El comitè d’empresa de l’Hospital de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), que forma part del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, ha denunciat un «col·lapse permanent» en el servei d’urgències, amb esperes de més de 12 hores.

En un comunicat, el sindicat Metges de Catalunya (MC), que presideix el comitè d’empresa en aquest parc sanitari, ha denunciat que «les pèssimes condicions de treball del servei i l’escassetat d’efectius» impedeixen atendre bé els pacients.

En aquest context, el comitè d’empresa ha dirigit un escrit a la direcció mèdica i d’infermeria de l’entitat al denuncia «el col·lapse permanent del servei d’urgències de l’Hospital de Sant Boi i esperes de més de 12 hores per atendre pacients greus, si bé les guies internacionals de triatge clínic preliminar recomanen visitar-los en un termini màxim de 30 minuts».

El sindicat assegura, també, que és «habitual» trobar pacients a urgències que requereixen ingrés hospitalari, però que no són traslladats a la planta fins a un o dos dies després de la indicació mèdica.

Per a MC, la situació respon a la conjunció d’un augment de les persones que arriben a urgències en aquesta època de l’any, una «sobrecàrrega laboral per les retallades de plantilla» i un increment de la població de referència de l’hospital, amb la incorporació aquest any, segons el sindicat, de 40.000 habitants dels municipis de Cervelló, Corbera, la Palma de Cervelló i Vallirana.

Notícies relacionades

El sindicat també posa de manifest l’increment dels problemes de seguretat a urgències, amb agressions verbals «molt freqüents» al col·lectiu sanitari, un «ambient hostil» que, asseguren, fa que molts professionals «ben qualificats» canviïn de servei o, fins i tot, deixin l’empresa.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi