Conflicte intern

Els treballadors de l’Hospital SJD de Sant Boi denuncien «la saturació» del centre

  • El comitè d’empresa ha organitzat una concentració per donar visibilitat a les necessitats dels empleats davant l’augment de població a atendre

parc-sanitari

parc-sanitari

2
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

La UGT de Catalunya del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi (Baix Llobregat), juntament amb la Comissió de Treballadors de l’hospital, han organitzat una concentració a la porta del centre aquest dijous, 20 de gener, a les 11 h per reclamar i visibilitzar la situació actual del centre, que té «una gran pressió assistencial», ja que les càrregues de treball són «inabastables».

Fa unes setmanes, l’Hospital de Sant Boi va comunicar que el centre es convertiria en el de referència per als veïns de Cervelló, Corbera, la Palma i Vallirana. Fins ara, els aproximadament 40.000 habitants d’aquests municipis del Baix Llobregat eren atesos a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, en el cas dels adults, i a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues, en el cas de les especialitats de pediatria, ginecologia i obstetrícia.

L’ampliació s’ha materialitzat aquest mateix mes de gener amb l’objectiu de «millorar l’accessibilitat dels usuaris als serveis sanitaris, equilibrar la distribució de la població actual entre els diferents recursos assistencials del territori i garantir la satisfacció de totes les persones atesa», segons l’hospital.

El canvi «es fa progressivament durant el 2022, en funció de l’activitat que es vagi assumint al llarg de l’any», però els treballadors afirmen que necessiten solucions ara, perquè es troben en una «situació límit». «L’augment del territori a l’hospital hauria d’haver vingut d’un augment de personal i un augment d’infraestructures que no hi ha hagut», remarquen.

Dos anys «esgotadors»

Manifesten que, arran de la covid-19, porten dos anys «esgotadors» i que entenen la situació actual de la pandèmia, però que des del comitè d’empresa fa setmanes que adverteixen de la situació i la direcció de l’hospital «no ha donat cap solució, malgrat haver rebut 12 milions per assumir l’increment de població», responent que «no hi ha professionals disponibles».

Treballadors de l’hospital afirmen que «a la saturació que ja teníem per la pandèmia, ara s’hi ha sumat l’augment de població». Així, critiquen que el centre es defensa dient que «han fet una convocatòria per a professionals que no han resolt encara». «Ens van dir fa uns mesos que la renovació aniria en tres fases, la primera per a urgències, però no les van convocar en el seu moment i ara tenim dificultats», afegeixen.

«D’acord amb les necessitats previstes»

El Parc Sanitari de Sant Boi defensa que «només s’ha incrementat, de forma no significativa, l’activitat a urgències,» en les primeres setmanes de l’any l’hospital ha atès 160 urgències totals d’aquestes poblacions, uns 10 ingressos diaris.

Coincideixen que es convocaran i consolidaran uns 52 llocs nous de treball al centre, però que es farà «gradualment i d’acord amb les necessitats previstes».

Notícies relacionades

El SJD Hospital Sant Boi insisteix que «no només dotem de la plantilla de professionals necessària, sinó també de l’estructura de serveis i organitzativa». En aquest sentit argumenten que el disseny arquitectònic del centre estava pensat al seu dia per a un creixement de pacients, però que de la mateixa manera s’anirà posant en marxa la infraestructura que es requereixi, «sempre en funció de l’activitat prevista

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO