Àrea Metropolitana Sud

Innobaix i l’Hospital de Bellvitge uneixen forces amb l’objectiu d’«innovar en l’àmbit de la salut»

La col·laboració facilitarà que les innovacions desenvolupades al HUB es puguin portar al mercat a través de les empreses i empreses emergents

Innobaix i l’Hospital de Bellvitge uneixen forces amb l’objectiu d’«innovar en l’àmbit de la salut»

Innobaix

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Innobaix i la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’Institut Català de Salut han firmat aquest dilluns, 19 de setembre, un conveni de col·laboració amb l’objectiu conjunt d’incentivar la innovació en l’àmbit de la salut.

Aquest conveni i col·laboració entre les entitats facilitarà que les innovacions futures es realitzin i desenvolupin a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i que es puguin portar al mercat a través de les empreses i empreses emergents associades a la xarxa Innobaix –l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i l’Hospitalet–.

Aquesta col·laboració es presenta com una nova etapa en la innovació de la salut a l’Àrea Metropolitana Sud, ja que des de l’ICS afirmen que «moltes de les solucions aportades per les empreses podrien ser útils en l’àmbit hospitalari».

Nous models d’atenció sanitària integrada

Tant Innobaix com el HUB desplegaran espais de coordinació per proposar iniciatives i projectes en comú que derivin a solucions «innovadores». Amb aquest conveni també es vol generar nou coneixement per crear models d’atenció sanitària integrada i centrada en les persones.

L’objectiu de la col·laboració és obrir la porta a potencials projectes comuns, que suposin nous serveis per a les persones i els professionals de la Gerència Territorial Metropolitana Sud. Es té previst que les dues entitats portin a terme tallers, continguts i ‘tours’ d’innovació, amb l’objectiu de «difondre coneixement i generar oportunitats».

Entitats amb projectes cap a la innovació

La Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS gestiona l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans, així com l’Atenció Primària Metropolitana Sud. Els dos hospitals i atenció primària recentment han impulsat un projecte innovador per reduir la recurrència de l’ictus –programa Strack–.

Per la seva banda, Innobaix és l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i l’Hospitalet i promou els valors de la innovació des del 2009.

Ho fa a través de ‘networking’, xarxes de col·laboració i programes d’investigació i talent i treballa per generar connexions entre administracions públiques –com la majoria d’ajuntaments del Baix Llobregat–, empreses, agents socials, centres de formació, universitats, gremis i ciutadania.

Notícies relacionades

L’entitat ja ha destacat en l’àmbit de la innovació. Dins dels projectes i activitats que desenvolupa, destaquen els premis Innobus, que junt amb l’AMB, acosta els joves universitaris a la innovació i a les empreses de la metròpolis de Barcelona. Aquest programa es va crear el 2016 amb l’objectiu d’acostar el talent dels emprenedors a l’ecosistema empresarial del territori metropolità.

Llegeix totes les notícies del Baix Llobregat i l’Hospitalet a EL PERIÓDICO