Cultura

Pau Riba, Santiago Auserón i Enric Casasses, Premis Altaveu 2022 de Sant Boi

Se celebraran el 8 de setembre, un dia abans de l’inici del 33è Festival Altaveu, que s’allargarà amb diferents actes i actuacions fins al dia 11

Pau Riba, Santiago Auserón i Enric Casasses, Premis Altaveu 2022 de Sant Boi

Ferran Sendra

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) premia la trajectòria de Santiago Auserón i Enric Casasses, així com els treballs més destacats de Pau Riba i l’Orchestra Fireluche, Mariola Membrives, The New Raemon, Anna Ferrer i la tasca de la Biblioteca Vapor Vell.

Els Premis Altaveu, destinats a artistes, entitats i iniciatives que enriqueixin la música contemporània, se celebraran el 8 de setembre, un dia abans de l’inici del 33è Festival Altaveu, que s’allargarà amb diferents actes i actuacions fins al dia 11, segons ha informat l’organització.

El músic, artista iconoclàstic i escriptor català Pau Riba, mort el mes de març, i l’Orchestra Fireluche seran premiats pel seu disc ‘Segona Florada’ (2022).

Al seu torn, el vocalista aragonès de Radio Futura Santiago Auserón, també conegut com a ‘Juan Perro’, rebrà un premi per tota la seva trajectòria; mentre que el poeta i traductor català Enric Casasses, de qui s’han musicat nombrosos versos, és en aquesta edició el guanyador del Premi Alça La Veu.

Al seu torn, Mariola Membrives serà premiada pel seu disc ‘La Babilònia’ i, The New Raemon, pels 15 anys de ‘A propósito de Garfunkel’, així com per la seva «constància creativa», en paraules del festival.

L’actualitat de la tradició del ‘Parenòstic’ de la menorquina Anna Ferrer també rebrà un Premi Altaveu; així com la Biblioteca barcelonina Vapor Vell, per la seva tasca de documentació i divulgació de música contemporània durant les últimes dues dècades.

El jurat d’aquests trenta-tresens Premis Altaveu l’han compost Olga Abalos, Jordi Turtós, Toni Casternado, Alícia Rodríguez i Irene Desumbila.

Festival Altaveu 2022

A més, els premis precediran la celebració del Festival Altaveu, que inclou propostes que el desmarquen «dels circuits massius i comercials», segons es defineix aquest festival públic.

Entre el més destacat de la seva programació, l’‘Homenaje a la generación de los 27’ de Lagartija Nick, una revisitació de Pink Floyd o diferents actuacions d’artistes locals; La Ludwig Band o l’electrònica de b1n0, entre d’altres.

Notícies relacionades

Les actuacions del festival tindran lloc en paral·lel a altres actes, com la Fira del Disc i del Llibre Musical, debats i projeccions cinematogràfiques, i l’exposició de fotografia i música de García-Alix, a Can Castells Centre d’Art.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi